Tatlı severler özellikle hindistan cevizi ile arası iyi olanlar bu tatlıyı çok sevecek. Kendi evinizde kendi ellerinizle yapacağınız bu tarifi sizin için derledik.
TULUMBACI TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
-1 su bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı
-5,5 su bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-4 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 paket vanilya
-1 su bardağı fındık (dövülmüş)
-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanışı
-Şehriyeleri tereyağıyla sararıncaya dek kavurun.
-Derince bir kasede süt, şeker, mısır nişastası ve vanilya çırpıcı ile karıştırılır.
-Kavrulan şehriyelere yavaşça ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelince kapatın.
-Kaynayınca fındıklar eklenir 1-2 dakika daha pişirildikte sonra soğumaya bırakılır.
-Borcam ıslatılır ve tatlı borcama boşaltılır.
-Üstüne hindistan cevizi serpilir ve buzdolabında soğuyunca servis edilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.