TÜGVA Kitap Kurdu Yarışması Tanıtımı İzmir'de Gerçekleşti

TÜGVA'nın düzenlediği Kitap Kurdu Yarışması, İzmir'de tanıtıldı. Yarışma, gençlerin okuma alışkanlıklarını artırmayı hedefliyor.

17.10.2024-15:35 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-16:05) TÜGVA Kitap Kurdu Yarışması Tanıtımı İzmir'de Gerçekleşti

TÜGVA Kitap Kurdu Yarışması İzmir'de Tanıtıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen Kitap Kurdu Yarışması, TVF Atatürk Spor Salonu'nda yapılan etkinlikle tanıtıldı. Programda, gençlerin sosyal medya etkilerinden korunarak kitaplarla sağlıklı bir gelecek inşa etmelerinin önemi vurgulandı.

Bilal Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, gençlerin kitaplarla daha sağlıklı bir geleceğe adım atmasının önemine değinerek, “Bu kirli sosyal medya ortamında gençlerimizin birçok sıkıntılı akıma maruz kalmasındansa kitaplarla çok daha sağlıklı bir geleceğe kapı aralamasını önemsiyoruz.” dedi.

İzmir Valisi'nden Teşekkür

Etkinlikte konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, projenin çocukların dünya görüşlerini geliştirmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti.

Yarışma Detayları ve Hedefleri

Erdoğan, bu yıl ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya yönelik kitapların belirlediğini ve öğrencilerin bu kitapları okuyarak ya da “LaLa” uygulaması üzerinden dinleyerek yarışmaya katılabileceklerini aktardı. Yarışmanın sonunda ülke genelinde ilk üçe giren öğrencileri, iki aile üyesiyle birlikte Balkan turuna veya umreye göndereceklerini açıkladı.

Geçen Yıl 280 Bin Öğrenci Katıldı

Bir önceki yıl 280 bine yakın ortaokul öğrencisinin katıldığını belirten Erdoğan, bu yılki hedeflerinin 300 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu vurguladı. Ortaokul çağındaki çocukların kitap okuma alışkanlığını kazanmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ödüller ve Teşvikler

Yarışma ödüllerinin yanı sıra, İzmir'in birincisi umreye, ikincisi bisiklete ve üçüncüsü ise bilgisayara sahip olacak. Programda ayrıca, milli futbolcu Arda Güler’in selamını iletme çağrısı yapıldı.

Sonuçlar ve Katılımcılar

Tanıtım programının sonunda, Çizimlerle 40 Hadis Yarışması'nı kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Etkinliğe, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da katıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), tarafından İzmir'deki TVF Atatürk Spor Salonunda

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), tarafından İzmir'deki TVF Atatürk Spor Salonunda "TÜGVA Kitap Kurdu" tanıtım programı düzenlendi. Programa, İzmir Valisi Süleyman Elban, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ve çok sayıda ortaokul öğrencisi katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal