Trump'tan Tartışmalı Açıklama: "Seçimi Kaybedersem Suçlu Yahudiler Olacak"

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Washington'da düzenlenen İsrail-Amerikan Konseyi (IAC) Konferansı'nda yaptığı açıklamalarda tartışmalı ifadelerde bulundu.

20.09.2024-13:19 - (Son Güncelleme: 20.09.2024-13:19) Trump'tan Tartışmalı Açıklama: "Seçimi Kaybedersem Suçlu Yahudiler Olacak"

Trump, yaklaşan başkanlık seçimlerine atıfta bulunarak, seçimi kaybetmesi durumunda bunun büyük ölçüde ABD'deki Yahudi toplumuna bağlı olacağını iddia etti.

Trump, konuşmasında ABD'deki Yahudilerin yaklaşık %60'ının "düşmana" oy verdiğini belirterek, bu durumu eleştirdi ve bu grubu "aptallar" olarak nitelendirdi. Trump, seçimi kaybetmesi halinde İsrail'in iki yıl içinde yok olacağını öne sürdü. Ancak seçimi kazanması durumunda İsrail'in güvenliğini garanti edeceğini ifade ederek, "Antisemitizm zehrini durduracağız" dedi.

Trump: "Yahudilerin Oy Verdiği Düşmanlar, İsrail'in Yok Olmasına Sebep Olacak"

Üniversitelerdeki antisemitizmle ilgili de sert tedbirler alacağını belirten Trump, üniversite başkanlarına antisemitizm propagandalarını durdurmaları gerektiğini, aksi takdirde akreditasyonlarını ve federal desteklerini kaybedeceklerini söyledi. Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin İsrail için "en önemli seçim" olduğunu vurgulayan Trump, bir Demokrata ya da Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e oy verecek kişilerin "akıl sağlıklarının kontrol edilmesi" gerektiğini de savundu.

Bu açıklamalar, Trump'ın Yahudi toplumunu hedef alması ve antisemitizm konusundaki sert yaklaşımlarıyla geniş yankı uyandırdı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal