Trump’tan korkutan uyarı: ‘3. Dünya Savaşı’na hiç olmadığı kadar yakınız’

ABD Başkan Adayı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmenin sonrasında yaptığı açıklamada, “Şu anda 3. Dünya Savaşı'na 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana hiç olmadığı kadar yakınız” sözlerini kullandı.

27.07.2024-13:25 - (Son Güncelleme: 27.07.2024-13:26) Trump’tan korkutan uyarı: ‘3. Dünya Savaşı’na hiç olmadığı kadar yakınız’

Donald Trump, dünyayı diken üstünde bırakacak bir açıklamada bulundu. Florida'nın Palm Beach kentindeki Mar-a-Lago'da eski ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında gerçekleştirilen görüşme, gündemin odak noktası oldu. Görüşme sonrasında Trump’tan dikkat çekici açıklamalar geldi.

Trump: Harris’in açıklamaları İsrail’e saygısızlık

Ensonhaber’de yer verilen habere göre; Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Demokrat Parti'nin başkan adayı ve mevcut ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Gazze'deki insani krizle ilgili yaptığı açıklamaları hedef aldı. Trump, Harris'in sözlerini “saygısız” olarak nitelendirerek, "Harris'in açıklamaları kesinlikle İsrail'e karşı hoş bir tutum sergilemiyor. Özellikle Yahudi kökenli biri olarak ona nasıl oy verilebileceğini anlamıyorum. Ancak bu onların kararı, ama bana göre bu yaklaşım İsrail'e karşı büyük bir saygısızlık" dedi.

Trump’tan korkutan uyarı: ‘3. Dünya Savaşı’na hiç olmadığı kadar yakınız’

Üçüncü Dünya Savaşı hiç olmadığı kadar yakın

Trump, Orta Doğu’daki durum hakkında da uyarılarda bulundu. ABD'nin seçim sonuçlarının bölgedeki dinamikleri nasıl etkileyeceği konusunda endişelerini dile getiren Trump, “Eğer biz kazanırsak, her şey hızla düzelecek. Ancak kazanamazsak, Orta Doğu’da büyük savaşlar ve hatta üçüncü bir dünya savaşıyla karşı karşıya kalabiliriz. Şu anda, 3. Dünya Savaşı'na 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana hiç olmadığı kadar yakınız. Çünkü ülkemizi şu anda beceriksiz insanlar yönetiyor” ifadelerini kullandı.

Kamala Harris'in Gazze açıklamaları

Kamala Harris, Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmede Gazze’deki insani durumu gündeme getirmişti. Harris, Gazze’deki krizle ilgili olarak, “2 milyondan fazla insanın gıdaya erişim konusunda ciddi zorluklar yaşadığı ve yarım milyon insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bu vahim durumu açıkça ifade ettim” demişti. Gazze'deki durumu “yıkıcı” olarak tanımlayan Harris, ölen çocuklar ve defalarca yerinden edilen çaresiz insanların acısını görmezden gelmenin imkânsız olduğunu belirterek, “Yaşanan bu trajediyi görmezden gelemeyiz ve hissizleşemeyiz. Ben sessiz kalmayacağım” ifadelerini kullanmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal