Trump’tan korkutan dünya savaşı sözleri: ‘’Öncekilerden farklı olacak’’

ABD seçimlerinde aday olan Eski ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna’nın Rusya topraklarında ilerlemesinin 3’üncü Dünya Savaşı’na sebep olabileceği uyarısında bulundu.

27.08.2024-09:46 - (Son Güncelleme: 27.08.2024-09:46) Trump’tan korkutan dünya savaşı sözleri: ‘’Öncekilerden farklı olacak’’

Trump’tan dünya savaşı uyarısı. Donald Trump, Detroit'te ABD Ulusal Muhafızları Derneği konferansında yaptığı konuşmada, Afganistan'dan çekilme sürecinin ABD'nin tarihindeki en utanç verici günlerden biri olduğunu ve bu gelişmenin dünya genelinde çatışmaları tetiklediğini savundu. Trump, Afganistan'dan çekilmenin Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması ve İsrail'deki 7 Ekim saldırısı gibi olaylara yol açtığını, bu durumun ABD'nin uluslararası alandaki saygınlığını zedelediğini belirtti.

Kritik Üssü Çin Kontrol Altına Aldı

Trump ayrıca, Afganistan'da 85 milyar dolar değerinde silah ve askeri malzemenin bırakıldığını ve bu silahların şimdi Afganistan tarafından satıldığını, bu durumun ülkeyi dünyanın en büyük silah satıcılarından biri haline getirdiğini iddia etti. Bagram Hava Üssü'nün Çin'in kontrolüne geçtiğini söyleyen Trump, bu üssün önemine dikkat çekti.

Trump’tan korkutan dünya savaşı sözleri: ‘’Öncekilerden farklı olacak’’

Konuşmasında, dünya genelindeki karmaşanın hızla artmakta olduğunu ve bunun 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceği uyarısında bulundu. Ukrayna'nın Rusya topraklarında ilerlemesinin bu savaşa neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, kendi başkanlığı döneminde savaşları önlediğini ve Amerikan askerlerini koruduğunu vurgulayan Trump, Türkiye-Suriye sınırındaki Amerikan askerlerinin çekilmesi kararını hatırlattı.

ABD Mühimmatı Tükeniyor

Trump, ABD'nin mühimmatının tükenmekte olduğunu ve NATO müttefiklerinin savunma harcamalarını artırmaları gerektiğini ifade etti. NATO üyesi ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılalarının en az yüzde 3'ünü savunmaya harcamaları gerektiğini savundu ve bu konuda ısrarcı olacağını belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal