Trump’tan dikkat çeken iddia: ‘Biden, başkanlık yarışından çekilecek’

Kasım ayında yapılacak olan ve tüm dünyanın dikkatle takip edeceği ABD başkanlık seçimleri öncesinde adaylardan Donald Trump, dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Trump’ın iddiasına göre ABD Başkanı Joe Biden seçimlerden önce yarıştan çekilecek.

04.07.2024-12:14 - (Son Güncelleme: 04.07.2024-13:17) Trump’tan dikkat çeken iddia: ‘Biden, başkanlık yarışından çekilecek’

Donald Trump, sosyal medyada yayılan bir videoda golf sahasında bir kişiyle ABD Başkanı Joe Biden'ın seçimlerden çekilmesi ve yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in geçmesi olasılığını değerlendirdi. Biden'ın canlı yayın tartışmasındaki performansını eleştiren Trump, kendisinin harika bir iş çıkardığını belirterek Biden'ı "yaşlı ve perişan" olarak niteledi.

Biden yaşlı ve perişan

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Trump, Biden'ın seçimlerden çekileceğini iddia ederek, "Yarışı bırakıyor, bu da Kamala'nın kaldığı anlamına geliyor." dedi. Başkan Yardımcısı Harris'in daha "iyi bir aday" olacağını savunan Trump, onu "zavallı" olarak da tanımladı.

Trump’tan dikkat çeken iddia: ‘Biden, başkanlık yarışından çekilecek’

Biden, Trump ile yaptığı canlı yayın tartışmasında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderememiş ve program sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Tartışmanın ardından Demokrat Parti yetkilileri ve destekçileri arasında Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi gerektiği yönünde tartışmalar başladı. Parti içinde Harris'in, Biden'a kıyasla daha güçlü bir aday olabileceği konuşuluyor.

Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Lloyd Doggett, Biden'a yarıştan çekilme çağrısında bulunan ilk isim oldu. Daha önceki seçimde Biden'ı destekleyen Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi James Clyburn ise Biden'ın çekilmesi halinde Harris'i destekleyeceğini belirtti.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal