Trump, suikast girişimi sonrası resmen açıkladı: Başkanlık seçimlerinde aday olacak

Kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri öncesinde adaylardan Donald Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir mitingte saldırıya uğramıştı. Suikast girişimi sonrası ilk kez halka seslenen Trump, seçimlerde başkan adayı olduğunu resmi olarak ilan etti.

19.07.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 19.07.2024-10:08) Trump, suikast girişimi sonrası resmen açıkladı: Başkanlık seçimlerinde aday olacak

Donald Trump, ABD Başkanlık Seçimleri’nde resmi olarak adaylığını ilan etti. Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmayı resmen kabul etti. 13 Temmuz'daki seçim mitingi sırasında yaşadığı suikast girişiminin ardından Milwaukee'de düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde ilk kez halka seslenen Trump, "Tüm Amerika'nın başkanı olmak için adaylığı kabul ediyorum, sadece Amerika'nın yarısı için değil" dedi. Trump, ülkenin tamamını kucaklamanın önemine vurgu yaptı.

Kasım ayında büyük bir zafer kazanacağız

Mynet’te yer alan habere göre; Trump, konuşmasında, "İnanç, bağlılık ve gururla ABD başkanlığına adaylığınızı kabul ediyorum." ifadesini kullanarak, kasım ayında büyük bir zafer kazanacaklarına inandığını ve ülke için yeni bir güvenlik dönemi başlayacağını belirtti. Ayrıca, toplumdaki bölünmüşlüğün giderilmesi gerektiğini söyledi.

Trump, suikast girişimi sonrası resmen açıkladı: Başkanlık seçimlerinde aday olacak

Suikast girişimiyle ilgili detayları paylaşan Trump, "Bu korkunç saldırıya rağmen bu akşam burada birlik ve kararlılıkla bir aradayız. Hiç olmadığım kadar kararlıyım." şeklinde konuştu. Trump, adaylık sürecinde Amerika'nın birliğini ve güvenliğini sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal