TRKart nedir, hangi illerde olacak? İstanbul'da Türkiye Kart uygulaması olacak? İstanbulkart değişecek mi?

Türkiye'nin tüm kentleri artık tek bir ulaşım kartı çatısı altında buluşuyor. TRKart adı altında çıkarılacak olan yeni toplu ulaşım kartının ilk olarak hangi illerde kullanıma başlayacağı merak edilirken İstanbul'da da Türkiye Kart uygulamasının olup olmayacağı araştırılıyor. Peki, İstanbulkart değişecek mi? İşte TRKart ile merak edilen tüm detaylar..

04.04.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-10:28) TRKart nedir, hangi illerde olacak? İstanbul'da Türkiye Kart uygulaması olacak? İstanbulkart değişecek mi?

Türkiye'nin tüm illerinde geçerli olacak olan ulaşım kartının devreye alınması bir süredir kamuoyunun gündemindeydi. Hem vatandaşların hem de şoförlerin talebi olan tek ulaşım kartı projesi başlatılan çalışmaların ardından resmileşti. TRKart adı altında çıkarılacak olan ulaşım kartı tüm illerdeki toplu ulaşım araçlarında kullanılabileceği yönünde yapılan açıklamalarında ardından İstanbullu vatandaşların kullandıkları İstanbulkartın akıbetinin ne olacağı da merak konusu oldu.

TRKart nedir, hangi illerde olacak?

TRKart nedir, hangi illerde olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan ve vatandaşların Türkiye'nin tüm illerindeki toplu ulaşım araçlarında kullanabileceği Tek Kart Projesinde neredeyse sona gelindiği ev resmiyete döküleceği bildirildi. Proje kapsamının genel kenel geliştirmeleri tamamlandığı yönünde bilgi paylaşımı sonrasında PTT geliştirmelerinin Mayıs ayında tamamlanacağı duyuruldu. İlk olarak Konya'da başlatılacak olan Türkiye Kart uygulamasının resmi olarak başlanacağı ayın Haziran olacağı öğrenilirken gerçekleştirilen test aşamalarının ardından 1 yıl içerisinde de en az bir ilde daha kullanılması planlanıyor.

İstanbulkart değişecek mi?

İstanbulkart değişecek mi?

Türkiye'nin tüm illerinde geçerli olması planlanan TRKart isimli toplu ulaşım kartının İstanbul'da metro ve Marmaray'ı da kapsayacağı bildirildi. Vatandaşlar, edindikleri tek ulaşım karı ile bulunduğu kentin içinde toplu taşıma araçlarına binebilecekler. Yeni sistem ayrıca, hem kartlı hem de dijital platformlarda da kullanılabilecek.

Projenin tüm Türkiye'de hayata geçirildikten sonra tüm illerde yaşayan vatandaşların mağduriyetinin önüne geçilmesi hedefleniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal