Trabzonspor, Slovakya’dan galibiyetle döndü: Uğurcan Çakır kurtarışlarıyla maça damga vurdu

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Trabzonspor deplasmanda Ruzemberok’u 2-0 mağlup etti. Maçın adamı ise kritik kurtarışlarıyla Uğurcan Çakır oldu.

26.07.2024-11:08 - (Son Güncelleme: 26.07.2024-11:08) Trabzonspor, Slovakya’dan galibiyetle döndü: Uğurcan Çakır kurtarışlarıyla maça damga vurdu

Uğurcan Çakır yıldızlaştı, Trabzonspor Slovakya’dan avantajla döndü. Trabzonspor, sezonun ilk resmi maçında Ruzomberok ile karşılaştı. Temsilcimiz maçı Trezeguet ve Cihan Çanak’ın golleriyle 2-0 kazandı. Maçın rövanşı ise 1 Ağustos'ta Trabzon'da oynanacak.

Uğurcan Çakır yıldızlaştı

Maçın öne çıkan anlarında Trabzonspor'un kaleye çektiği ikinci isabetli şut golle sonuçlandı. Kaleci Uğurcan Çakır, özellikle ilk yarıda yaptığı dört kritik kurtarışla dikkat çekti.

Trabzonspor, sezonun ilk resmi karşılaşmasında Ruzomberok ile karşılaştı. Yeni transferler Ozan Tufan, Lundstram ve Draguş ilk 11'de sahaya çıktı. Bordo-Mavililer maça tutuk başladı ve ilk 20 dakikada kalesinde ciddi tehlikeler yaşadı. Uğurcan Çakır’ın bu süre içerisindeki dört kritik kurtarışı takımını ayakta tuttu.

Maçın 39. dakikasında sağ kanattan Visca'nın yaptığı asistle sol kanat oyuncusu Trezeguet gol perdesini açtı. İlk yarıya kadar tutuk olan Trabzonspor, bu golle birlikte kendine geldi.

Trabzonspor, Slovakya’dan galibiyetle döndü: Uğurcan Çakır kurtarışlarıyla maça damga vurdu

İkinci yarıda Trabzonspor üstünlüğü ele aldı

İkinci yarının başında Trabzonspor etkili bir oyun sergiledi. Ancak 60. dakikadan sonra ev sahibi ekip oyuna yeniden hakim oldu. Uğurcan Çakır, yaptığı kurtarışlarla takımını oyunda tuttu. Milli kaleci, sergilediği performansla geçen sezonun eleştirilerini geride bıraktı ve unutulmaz bir performansa imza attı.

Cihan Çanak müthiş bir gol attı

Oyuna sonradan dahil olan genç yetenek Cihan Çanak, attığı muhteşem golle Trabzonspor'a tur kapısını aralayan isim oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal