Trabzonspor, dünyanın önemli ligleri arasında en yakın rakibine en fazla puan farkı atan takım oldu!

Trabzonspor, dünyanın önemli ligleri göz önüne alındığına en yakın rakibine (15) en çok puan farkı atmayı başaran takım oldu. Ortaya çıkan bu başarı futbol dünyasında gündem oldu.

07.03.2022-15:37 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-15:49)

Süper Lig'in 28. haftası dev bir maça sahne oldu. Trabzonspor ezeli rakibi olan Fenerbahçe'ye konuk oldu. Heyecanlı mücadele 1-1 sona ererken, maçın ardından Trabzonspor'un en yakın rakibi Konyaspor ile arasındaki puan farkı ise 15 olmuş oldu.

Bordo mavililer, attığı puan farkıyla zirvede yer alırken dünyanın en önemli ligleri göz önüne alındığında ise ortaya koyduğu puan farkıyla lider durumda.

Fırtına Avrupa'da da lider 

İspanya La Liga'da Real Madrid ile Sevilla arasındaki puan farkı 8 iken, İngiltere Premier Lig'de Manchester City ile Liverpool araısndaki puan farkı 6. İtalya Serie A'da Milan, Inter'in 2 puan önünde bulunuyor. Almanya Bundesliga'da ise lider olan Bayern Münih en yakın rakibi olan Borussia Dortmund'a 9 puan fark atmış durumda. Trabzonspor'dan sonra gelen ise PSG ise Fransa Lig 1'de en yakın rakibi Nice'in 13 puan önünde bulunmakta. 

Hollanda Ligi'nde ise lider Ajax ile PSV arasında sadece 2 puanlık bir fark varken, Çin Ligi'nde ise Shandogn Taishan Guangzhou takımına 3 puan fark attı. Bu anlamda Trabzonspor'un puan farkı dünyada büyük ses getirdi.

Trabzonspor en yakın rakibine attığı puan farkıyla dünyada büyük yankı uyandırdı.

Başarıları büyük alkış aldı

Trabzonspor'un bu sezon Süper Lig'de ortaya koyduğu başarılı performans gerek Türkiye'de gerek dünyada büyük alkış almaya devam ediyor. Bordo mavililerin ligin bitmesine daha uzun bir süre varken en yakın rakibi olan Konyaspor'a 15 puan fark atarak lider durumda olması futbolseverlerin oldukça ilgisini çekti. Bu anlamda Trabzonspor'un şampiyonluğunu ne zaman ilan edeceği herkes tarafından merak konusu haline gelmiş durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal