Trabzon'da Dünya Kız Çocukları Günü'nde Yemek Yarışması Düzenlendi

Trabzon'da, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla yemek yarışması yapıldı.

11.10.2024-19:14 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-19:14) Trabzon'da Dünya Kız Çocukları Günü'nde Yemek Yarışması Düzenlendi

Trabzon'da Kız Çocukları Günü Etkinliği

Trabzon'da, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle, çocuk evlerinde koruma altında bulunan kız çocukları arasında bir yemek yarışması gerçekleştirildi.

Etkinlik Detayları

Fatih Çocuk Evleri Sitesi'nde düzenlenen bu özel etkinlikte, 9 kız çocuğu üç grup halinde yer aldı ve 4 farklı kategoride yemek pişirme yeteneklerini sergilediler. Yarışmada; çorba, börek, salata ve tatlılar hazırlandı.

Protokol Üyeleri Jüri Oldu

Yemeklerin sunumu, Vali Aziz Yıldırım'ın eşi Güllühan Yıldırım, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Yılmaz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serpil Harput gibi protokol üyelerinin eşlerinden oluşan jüri üyelerine yapıldı. Jüri, çocukların hazırladığı yemeklerin tadımında oldukça zorlandı ve her bir çocuğun yaratıcı tariflerini dinleme fırsatı buldu.

Yarışmanın Sonuçları

Yarışmanın sonunda, üç grubun puanlarının eşit çıkması, çocuklar arasında büyük bir sevinç yarattı. Jüri, her bir katılımcıya para ödülü verme kararı aldı.

Etkinliğin Amacı ve Katılımcıların Düşünceleri

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ayten Akyıldız, etkinliğin özellikle gastronomi alanında kariyer hedefleyen kız çocuklarının yaratıcılığını ve sosyal gelişimini desteklemek amacıyla düzenlendiğini belirtti. Akyıldız, "Sorumluluk bilincini aşılamak adına da önemli bir etkinlik oldu. Çocuklarımız mutlu olduklarında, bizler de mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Güllühan Yıldırım, ramazan ayında düzenledikleri bir iftar etkinliğinde, gastronomi alanında kariyer hedefleyen kız çocuklarına rastladıklarını ve bu yüzden bir etkinlik planladıklarını söyledi. Yarışma sonunda, Çağların en genç şeflerinden biri olan Ceylim Kurtçu da, hazırladığı yemeklerin kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

Trabzon'da, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla çocuk evlerinde koruma ve bakım altında...

Trabzon'da, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla çocuk evlerinde koruma ve bakım altında olan kız çocukları arasında yemek yarışması düzenledi. Vali Aziz Yıldırım'ın eşi Güllühan Yıldırım (sağda) ve protokol üyelerinin eşleri en güzel menüyü seçmek için oylama yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal