Toplu taşımada yeni dönem: Türkiye Kart uygulaması başlıyor

Bir süredir gündemde olan toplu taşımalarda geçerli olacak Türkiye Kart Projesi’nin testleri Konya’da yapılmaya başlanacak. İçinde bulunduğumuz yılın üçüncü çeyreğinde TRKart kullanımına başlanacak. İşte detaylar…

03.04.2022-14:23 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-14:23)

Bir süredir üzerinde çalışılan Türkiye Kart Projesi uygulanmaya başlanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayat geçirilen projenin pilot uygulaması 2022 yılının üçüncü çeyreğinde başlayacak. TRKart uygulamasına ilk olarak Konya’da başlanacak.

TRKart uygulaması başlıyor

Toplu taşıma sisteminde tek kart kullanımına geçilmesi için TBMM’ye dilekçe gönderildi. Gönderilen dilekçede ‘TRKart Projesi2 olarak adlandırılan yeni uygulamanın ne aşamada olduğuna dair bilgi istendi. 

Bakanlık, vatandaşların merakını kırmayarak bir rapor yayınladı. Raporda, "Ülke genelinde tüm ulaşım araçlarında kullanılabilecek bir ulusal e-ödeme sisteminin geliştirilmesi" ve "Mahsuplaşma merkezi kurulması" için TRKart Projesi'ne ilişkin çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Projeyle tüm kamu için ortak ödeme altyapısı kurulacağı ve sadece kartlı değil, dijital platformda da kullanıma geçileceği belirtilen raporda, "Sistem sayesinde çağın gereklerine uygun ve kamunun ihtiyaçlarını karşılayacak farklı çözüm ortaklıkları yapılabileceği değerlendirilmektedir" ifadeleri yer aldı. 

TRKart uygulaması ne zaman başlayacak?

Marmaray'ı kapsıyor

Üzerinde yapılan düzenlemelerin tamamlanması sonrasında içinde bulunduğumuz yılın Haziran aydında pilot uygulamalarına başlanacak olan TRKart’ın ilk olarak Konya’da uygulanacağı belirtilerek, "Kernel geliştirmeleri tamamlanmış olup, PTT tarafından yapılacak geliştirmelerin Mayıs 2022'de tamamlanması ve Haziran 2022'de testlere başlanması hedeflenmektedir" denildi.

Ayrıca yayınlanan raporda  İstanbul'un trafik sorununu çözmek için başşlanan Gayrettepe Metro ve Marmaray hatlarında da TRKart uygulamasına başlanacağı bilgisine yer verilerek, "Ağustos 2022'de çalışmaların tamamlanarak test çalışmalarına başlanılması hedeflenmektedir" denildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal