Toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı! Vatandaşlar bayram edecek: %85 ZAM YAPILDI

Özel sektör ve belediye personelleri için Mart ayı adeta sürpriz ayı oldu. Toplu İş Sözleşmeleri ve beraberinde ek protokoller imzalandıkça yeni zamlı maaşlar açıklanmaya başlandı. Yeni bir paylaşımla maaşlara %85 zam geldi!

18.03.2024-13:47 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-13:47) Toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı! Vatandaşlar bayram edecek: %85 ZAM YAPILDI

Yılbaşı’nda asgari ücrete ve emekli maaşına yeni zamanlar yapıldıktan sonra gözler bu defa özel sektörde bir belediyede yapılacak zam artışlarını çevrildi. Özellikle belediye ve özel sektör çalışanları Şubat ayına kadar zamlı maaşlarının ne kadar olacağına yönelik geri dönüş alamadı. Mart ayının gelmesiyle birlikte tek tek belediyeler yeni zamlı maaşların açıklamalarını yapmaya başladı. Neredeyse her gün yeni bir belediyeden müjde dolu haber gelirken bu da Seferihisar Belediyesi maaş zammı hakkında açıklamada bulundu. %85 oranında zam yapılacağını belediyenin resmî web sitesi üzerinden detaylı bir şekilde paylaştı. 

Seferihisar Belediyesi Mart ayında maaşlara %85 zam yaptığını açıkladı          

Seferihisar Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesine imzalar atıldıktan sonra yeni zamlı maaşlar resmi web sitesi üzerinden paylaştı. İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle beraber personellere zam oranının %85’i bulduğu dile getirildi.   

Toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı! Vatandaşlar bayram edecek: %85 ZAM YAPILDI

“Belediyemiz kapsamında bütün çalışanlarımızı kapsayacak tüm imzaları attık. Seferihisar Belediyesi sendikalarıyla toplu iş sözleşmesi kapsamında yürüttüğümüz toplantılar sona erdi ve düzenlemiş olduğumuz bir törenle imzaladık. Belediyenin kapsamında 504 işçi, 28 kadrolu işçi ve 122 memuru kapsayacak olan tesisler ile toplamda yapmış olduğumuz zam oranı %85’i buldu. Belediye yönetimimiz de dahil olmak üzere belediyemiz kapsamında çalışan tüm personellerimize zam oranımız %85 oldu.” şeklinde sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapıldı.

Seferihisar Belediyesi’nin yanı sıra geçtiğimiz günler içerisinde yine farklı belediyeler kapsamında maaş zamları peş peşe açıklanarak 30 Bin – 35 TL civarında en düşük maaşlar belirlenmeye başlandı.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal