Toplam ödenecek tutar 42 milyar lira: Emekli maaşına yapılacak zammın detayları belli oldu

Kurban Bayramı’nın başlamasına kısa bir süre kala emekli vatandaşların merak ettiği konu bayram ikramiyesi ve emekli maaşına zam oldu. Peki kim ne zaman ve ne kadar maaş alacak? Detaylar haberimizde…

09.06.2024-10:45 - (Son Güncelleme: 09.06.2024-10:45) Toplam ödenecek tutar 42 milyar lira: Emekli maaşına yapılacak zammın detayları belli oldu

Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emekli ve hak sahibi, ikramiyelerini almanın heyecanını yaşıyor. Bu yıl, emeklilerin ve hak sahiplerinin beklediği ikramiye miktarı, geçen yıla göre %50 artırılarak 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi. 2024 yılının ikinci ikramiyesi ise, önümüzdeki hafta emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Bayram ikramiyesi için geri sayım

A Haber’in yer verdiği habere göre; kimlerin bu ikramiyeden faydalanabileceği konusu ise merak konusu. SGK'dan yaşlılık, malullük, vazife malullüğü ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar, yanı sıra şehit yakınları, gaziler, sporcular ve terör mağdurları da bu ödemeden yararlanabiliyor.

Toplam ödenecek tutar 42 milyar lira: Emekli maaşına zam detayları belli oldu

Ancak, ikramiyeden sadece Mayıs ayında emeklilik için başvuranlar mı faydalanabilecek? İşte burada detaylar değişiyor. Bayram ayında emekli aylığının başlaması gerekiyor. Mayıs ayında emeklilik için başvuranlar, aylıklarının 1 Haziran'da başlamasıyla birlikte, bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

Ödemeler 10-14 Haziran tarihlerinde yapılacak

Ödemeler, bayram öncesinde gerçekleşiyor ve bu yıl Kurban Bayramı öncesi haftaya denk geliyor. 10-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek ödemeler, emeklilerin maaş aldığı banka ve şubeler aracılığıyla yapılacak.

Toparlarsak, bu yılki bayram ikramiyeleri emeklileri sevindirecek gibi görünüyor. İkramiyelerin yükseltilmesiyle birlikte, emeklilerin ve hak sahiplerinin bayram sevinci bir kat daha artacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal