Tokyo Camisi'nde Müzik ve İslam Bir Araya Geliyor

Tokyo Camisi İmamı Adem Levent, müzikal faaliyetler ve kültürel etkinliklerle camiye olan ilgiyi artırmayı amaçlıyor.

09.10.2024-13:19 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-13:19) Tokyo Camisi'nde Müzik ve İslam Bir Araya Geliyor

Adem Levent'in Tokyo'daki Görevi

Japonya'nın başkenti Tokyo'da görev yapan İmam Adem Levent, müzisyenlik ve mütercimlik yeteneklerini bir araya getirerek Tokyo Camisi'ne canlılık katmayı hedefliyor. 1974 yılında Karaman'da doğan Levent, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arapça Mütercim ve Tercümanlık Bölümü'nden mezun oldu.

Kariyer Serüveni

2007 yılında İstanbul'da görev yapmaya başlayan Levent, eğitim hayatı boyunca birçok önemli görev üstlendi. 2019 yılında Hacı Bayram Kur'an-ı Kerim Kursu'nda öğretmenlik yaparken bu yıl Tokyo Camisi'ne atanarak yeni bir sayfa açtı. Levent, caminin İslam toplumu için önemini vurgulayarak, "Japonya'da büyüklü küçüklü 110'dan fazla mescit bulunmaktadır ve tek külliye olarak gösterilebilecek cami Tokyo Camisi'dir" dedi.

Cemaatle İletişim Kurmak

Arapça dilinde iletişim kurmanın İstanbul'un ötesinde büyük bir fayda sağladığını belirten Levent, camideki cemaatin çoğunun Mısır, Suudi Arabistan ve Yemen kökenli olduğunu dile getirdi. "Arap halklarına sorularına cevap verme fırsatımız oluyor," diyen Levent, camide aynı zamanda Cuma hutbelerinin dört farklı dilde okunduğunu belirtti.

Müzikal Faaliyetler ve Goşerler

Adem Levent, cami içerisinde düzenlediği tasavvuf müziği dersleri ve konserleriyle Japonların ilgisini çekiyor. "Japonlara Türk müziğini tanıtmak amacıyla çeşitli programlar düzenliyoruz," şeklinde açıklamada bulunan Levent, Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği yaparak Sufi Film Festivali'ne katıldığını belirtti.

Japonların Soruları ve Camiyi Tanıtma

Camiye gelen Japon gruplara rehberlik eden Levent, onların çok kapsamlı sorular sorduğunu aktardı. Yerleşkenin iç mimarisi ve anlamı üzerine derinlemesine sorular soran Japonlar, Adem Levent'in bilgisiyle memnun ayrılıyor. "İslam'a olan ilginin artması için bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor," diyen Levent, Tokyo’ya adapte olma sürecini ise kolay bulduğunu ifade etti.

Japonya'nın başkentindeki Tokyo Camisi İmam Hatibi Adem Levent müzisyenliği ve mütercimliğiyle...

Japonya'nın başkentindeki Tokyo Camisi İmam Hatibi Adem Levent müzisyenliği ve mütercimliğiyle mesleğine renk katmayı hedefliyor. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Tokyo Camisi imam hatipliğine bu yıl başlayan Levent, kariyer serüvenini, Tokyo'daki görevi ve hedeflerine yönelik AA'ya konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal