Tokayev: Tarafsız Türkmenistan, Dünya İstikrarına Önemli Katkı Sağlıyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Türkmenistan'ın tarafsızlığının dünya güvenliğine katkısına vurgu yaptı.

11.10.2024-13:01 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-13:01) Tokayev: Tarafsız Türkmenistan, Dünya İstikrarına Önemli Katkı Sağlıyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'den Önemli Açıklamalar

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, gelecek yıl Türkmenistan’ın tarafsızlığının 30. yıl dönümünü kutlayacağını belirterek, bu ülkenin dünya güvenliği ve istikrarına önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.

Aşkabat'taki Forumda Konuştu

Tokayev, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen "Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu"na katıldı. Bu forum, ünlü Türkmen şairi ve düşünürü Mahtumkulu Firaki’nin doğumunun 300. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirildi.

Mahtumkulu Firaki Yılı

Forumda yaptığı konuşmada Tokayev, TÜRKSOY tarafından 2024 yılının Mahtumkulu Firaki Yılı olarak ilan edilmesinin ve eserlerinin UNESCO’nun Dünya Belleği kayıtlarına alınmasının, Firaki’nin tarihsel önemini gösterdiğini vurguladı. Tokayev, mevcut jeopolitik zorlukların, Firaki gibi hümanist düşünen kişilerin mirasını daha da önemli hale getirdiğine dikkat çekti.

Tarafsızlık ve İşbirliği Vurgusu

Tarafsız Türkmenistan'ın, dünya ve özellikle Orta Asya ile Hazar bölgesinde güvenliğin ve istikrarın sağlanmasına katkı sunduğunu ifade eden Tokayev, Birleşmiş Milletler’in 2025 yılını Uluslararası Barış ve Güven Yılı ilan etmesinde Türkmenistan'ın girişimlerinin etkili olduğunu belirtti. Kasım Cömert Tokayev, "Kazak ve Türkmenler, kökleri bir olan kardeş halklardır ve bu bağlamda iki ülke arasındaki işbirliği sürekli olarak gelişmektedir" dedi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev (solda), Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta...

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev (solda), Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta, Türkmen şair ve düşünür Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu"na katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal