TOGG'un fiyatı tartışmaların göbeğinde! Erdoğan'a da sorulmuştu! İşte uzmanlardan TOGG fiyat tahmini!

Türkiye'nin piyasaya süreceği yerli ve elektirikli ilk otomobil olacak olan TOGG artık son testlerini yapıyor. Şu sıralar gündemi oldukca meşgul eden TOGG fabrikasındaki gelişmeler bir tartışmayı da beraberine getirdi. TOGG'u fiyatı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğana da canlı yayında sorulan sorunun cevabını sizler için araştırdık!

27.07.2022-15:25 - (Son Güncelleme: 27.07.2022-17:27) TOGG'un fiyatı tartışmaların göbeğinde! Erdoğan'a da sorulmuştu! İşte uzmanlardan TOGG fiyat tahmini!

Türkiye'yi dünya otomotiv piyasasında önemli bir noktaya taşıyacak olan yerli otomobil TOGG'un gelecek yılbaşı itibari ile yollarda olması bekleniyor.

TOGG'un fiyatı ve çıkış tarihi için uzman tahminleri.

Vatanaşın uzun zamandır merak ettiği bir soru olan fiyatı için yetkililer henüz açıklama yapmış değil. Önümüzdeki aylarda resmi bir açıklama yapılması beklenirken fiyatla ilgili ilginç tahminler de var. Rakipleri olan Tesla ve BMW'nin elektirikli araçları baz alınarak yapılan tahminler sosyal medyada ve çeşitli mecralarda paylaşılıyor.


TOGG rekabetci fiyat sunsun diye vergi dilimi değiştirili!

Piyasada rakipleriyle mücadele edebilmesi için yurt içinde ilgili segmentteki araçlar için vergi matrahı değiştirilmiş ve ayrı bir vergi diliminden faydalanması sağlanmıştı. Yeni kanuna göre ÖTV matrahı 700 bin lirayı aşmaz ise vergi oranı %10 olacak. Bu durumda TOGG'un piyasa fiatları şöyle gelişebilir; 2022 yılının sonunda banttan inecek olacak ve gelecek yıl başı itibariyle yollarda göreceğimiz ilk model olan 150KW gücündeki SUV ilgili vergi dilimine girebilmesi için 700 bin liranın altında vergisiz olarak sunulmak durumunda. Bu durumda vergilerle birlikte bu modelin en az 900 bin lira olması bekleniyor! Ayrıca otomobille ilgili vatandaşın kolaylıkla ulaşabilmesi için çeşili ödeme kolaylıkları ve krediler de tanımlanacağı konuşulanlar arasında.

Her şey yolunda giderse 2022 sonunda fabrikadan çıkacak!

Seri üretim denemeleri devam eden ve bantta üretilen ilk modeli geçtiğimiz günlerde basınla paylaşan TOGG yönetimi bir aksaklık yaşamaması durumunda 2022 sonunda ilk seri üretim araçları fabrikanın parkındaki yerini alacak ve 2023 itibariyle yollarda olacak.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal