TOBB Başkanı açıkladı: Yerli otomobil TOGG’un ilk fabrikası açılıyor! Yeri ve açılış tarihi verildi

Türkiye’nin ilk yerli otomobil TOGG’un banttan inme tarihi için yapılan geri sayım sürerken TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOGG’un ilk fabrikasının yerini ve açılış tarihini verdi. İşte detaylar...

20.08.2022-13:34 - (Son Güncelleme: 20.08.2022-14:37) TOBB Başkanı açıkladı: Yerli otomobil TOGG’un ilk fabrikası açılıyor! Yeri ve açılış tarihi verildi

Yerli araç TOGG’un çıkış tarihi için heyecanlı bekleyiş sürerken, TOGG’un seri üretiminin yapılacağı ilk fabrikanın neresi olacağı ve ne zaman açılacağı belli oldu. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu’nun açıklamasına göre TOGG’un ilk fabrikası 29 Ekim 2022 tarihinde Bursa’nın Gemlik ilçesinde açılacak. TOGG’un seri üretimi bu fabrikada gerçekleştirilecek. 

TOBB Başkanı tarihi verdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bingöl’deki Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılışında TOGG hakkındaki soruları yanıtladı. TOGG’un ilk fabrikasının 29 Ekim’de açılacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, ‘’Türk insanının hayali, 1960’da yarım kalan bir rüyamız vardı. Türk patenti ile üretilecek bir otomobilin yapılması. Dünya ile teknolojik alanda aynı zamanda yüzde 100 elektrikli IP hakları bize ait olan yüzde 51 yerli olan bir otomobili Allah nasip ederse 29 Ekim’de fabrikasının açılışını Gemlik’te yapacağız. Bu aslında Türk iş dünyasının gururu. Bu otomobili yapan sizlersiniz. TOBB sizin kurumunuz ve biz sizin adınıza buraya liderlik ediyoruz. İnşallah mart ayında TOGG’u burada göreceğiz ve hep beraber bineceğiz” ifadelerini kullandı.

TOGG fabrika

Yerli otomobil TOGG’un ilk fabrikası açılıyor

2023 yılının ilk aylarında yollarda TOGG’ları görüleceğini söyleyen TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş ise ‘’Gemlik tesislerimizde yılda 175 bin adet akıllı cihaz üretebilecek kapasitemiz var. Zaman içinde belli bir plan ve program çerçevesinde gerek ülkemizden, gerekse bir süre sonra ihracata başlayacağımız Avrupa pazarından gelecek talebi sağlıklı bir şekilde karşılamak üzere çalışıyoruz” dedi.

TOGG’un ilk tesisi olacak olan Gemlik Tesisi’nin planlamaları 18 Temmuz 2020 tarihinde başlamıştı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal