Tirşik Otu Çorbası

İlk bilinmesi gereken tirşik otunu asla çiğ olarak tüketmemeniz gerektiği. Çiğ olarak tüketildiğinde zehirli etkiler gösteren bu otu tüketmenin en lezzetli, şifalı ve geleneksel yolu ise çorbasını yapmaktır.Tarifini verdik afiyet olsun.

29.01.2020-13:38 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-13:35)

Tirşik otunun faydalarını görünce onu tüketmek istemiş olmanız oldukça normaldir.Bağışıklık sistemini güçlendiriyor,kan basıncının ve kan şekerinin dengelenmesine yardımcı oluyor..bunlar sadece ufak bir kısmı.

Tirşik çorbası için gerekli malzemeler

  • 1 demet tirşik otu
  • 1 su bardağı yarma buğday
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 kase nohut
  • Un (En az 1/2 su bardağı)
  • Sıcak su (Çorbanın kıvamını ayarlamak için)

* Tirşik otunu temizlerken ve doğrarken elinizin zarar görmemesi için eldiven kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Tirşik çorbası nasıl yapılır?

Ellerinize eldivenlerinizi takın ve tirşik otlarını güzelce yıkayıp kurulayın, ardından ince ince doğrayın.

Çorbayı pişireceğiniz genişçe bir tencere çıkarın, içine nohutları, buğdayı  ekleyin.

Bu malzemelerin üzerine ise incecik kıydığınız tirşik otlarını aktarın.

Geniş ayrı bir kap ya da sürahi çıkarın, 2 kase dolusu yoğurdu içine aktarıp içine su ilave ederek koyu kıvamlı bir ayran elde edin.

Hazırladığınız bu ayranı da tencerede bekleyen tirşik otlarının üzerine bolca gezdirin.

Ardından üzerine tirşik otlarını tamamen suyun içinde kalmasını sağlayacak kadar sıcak su ilave edin.

Son olarak tencereye karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde un serpin. (Un miktarı yarım bardak ile 1 bardak arasında değişecektir.)

Un ile karışımı neredeyse hava almayacak hale getirdikten sonra sakın unu karıştırarak karışımın içine erimesine neden olmayın, bu şekilde un tabakası en üstte kalarak mayalanma ve ekşime sürecinin hızlandırılmasını ve daha etkili olması amaçlanıyor.

Ardından tencerenin kapağını da kapatın ve tıpkı yoğurt mayalar gibi tencereyi bezlerle güzelce örtüp mümkünse ılık bir yerde 1 gece bekletin.

Ertesi gün tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştıra karıştıra pişirmeye başlayın. (Unutmadan, eğer tencerenin kapağını açtığınızda un tabakasının çok kalın olduğunu görürseniz bu tabakanın bir kısmını kaşık yardımıyla alabilirsiniz.)

Yaklaşık 3-4 saat çorbayı karıştırarak pişirin. Suyu buharlaştıkça üzerine sıcak su ilavesi yaparak kıvamını ayarlayın.

Tirşik otları yumuşayıp çorbanız ekşili nefis bir tada ulaştığında olmuş demektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal