Tiran New York Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılına Merhaba Dedi

Tiran New York Üniversitesi'nde 2024-2025 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

16.10.2024-16:45 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-16:46) Tiran New York Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılına Merhaba Dedi

Tiran New York Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılışı

Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı (TMV) bünyesindeki Tiran New York Üniversitesi (UNYT), 2024-2025 akademik yılının başlangıcını kutlamak için özel bir tören düzenledi.

Törene Katılan Önemli İsimler

Etkinliğe Arnavutluk Meclis Başkanı Elisa Spiropali, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay ve ülkedeki Türk kurum temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

UNYT’nin Önemi ve Fırsatları

Meclis Başkanı Spiropali, yaptığı konuşmada UNYT'nin yalnızca İngilizce eğitim vermekle kalmayıp, Empire State Üniversitesi ile imzalanan işbirliği sayesinde Arnavutluk ve Amerika’da çift diploma alma imkanı sunduğunu vurguladı. UNYT’yi bir başarı hikayesi olarak tanımladı.

TMV'nin Uluslararası Vizyonu

Prof. Dr. Akgün ise TMV'nin küresel düzeyde Türkiye'nin eğitim anlayışını temsil eden bir kamu vakfı olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önerileri doğrultusunda dost ülkelerde Türkiye'nin okullarını açarak, insani ilişkileri güçlendirmeye çalışıyoruz" dedi. Ayrıca, TMV'nin 54 ülkede eğitim kurumları açma hedefini açıkladı.

Gelecek Planları

Özellikle Balkan ülkelerinde eğitim alanını genişletmeye kararlı olduklarını belirten Akgün, Arnavutluk'un bu çerçevede önemli bir ülke olduğunu ifade etti.

Türk Büyükelçiden Destek Mesajı

Büyükelçi Atay, Türkiye’nin TMV’ye olan desteklerini yineleyerek, Arnavutluk'un Avrupa Birliği ile müzakerelerin ilk faslını açması sebebiyle tebriklerini sundu.

Rektör Güneş'in Vurgusu

UNYT Rektörü Prof. Dr. Ali Güneş de akademik yılın açılışının önemine değinerek, UNYT’yi Balkanlar'da yenilik ve bilginin merkezi olarak nitelendirdi.

Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfına (TMV) bağlı Tiran New York Üniversitesinde...

Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfına (TMV) bağlı Tiran New York Üniversitesinde (UNYT), 2024-2025 akademik yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal