TIR şoförü uyarıları dikkate almadı: Marmaray Köprüsü'nde meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti!

Bakırköy'de meydana gelen trajik bir trafik kazasında, TIR'ın otomobili ezmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. Kaza, Marmaray Köprüsü altında gerçekleşti. Yapılan ölçümlerde köprünün yüksekliğinin 4 metre 11 santimetre olduğu belirlendi. Ancak TIR şoförünün, köprü altına girmeden önce yer alan uyarı tabelalarını dikkate almadığı tespit edildi. Olay, güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.

12.03.2024-15:58 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-15:58) TIR şoförü uyarıları dikkate almadı: Marmaray Köprüsü'nde meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti!

Yeşilyurt Mahallesi Rauf Orbay Caddesi'nde meydana gelen korkunç trafik kazasında, saat 18.45 sıralarında kağıt malzeme yüklü 34 ER 260 plakalı TIR, Marmaray köprüsüne çarparak yanında ilerleyen 34 TY 3045 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İftara gitmekte olan ve aynı aileden oldukları öğrenilen 4 kişi, otomobilin içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekipleri, sıkıştıkları yerden çıkardıkları Recep Aytekin (45), Güler Rukiye Aytekin (70), Sultan Aytekin (45) ve 17 yaşındaki Merve Aytekin'in hayatlarını kaybettiğini belirledi.

Kaza sonrasında bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, maalesef kazada hayatını kaybedenlerin olduğunu tespit etti. Aynı aileden olan 4 kişinin ölümü, çevrede derin üzüntü ve şok yarattı.


Şoför uyarı işaretlerini dikkate almadı

Rauf Orbay Caddesi'ndeki köprüye giren TIR şoförünün, yükseklik uyarı tabelalarını dikkate almadığı ortaya çıktı. Köprünün altındaki yüksekliğin 4 metre olduğunu gösteren tabelalara rağmen, 'Dikkat Düşük Köprü, Yüksek araçlar sağdan çıkınız' şeklindeki yönlendirmeye uymayan şoförün, kazaya yol açtığı belirlendi. Kazaya neden olan TIR şoförünün, köprünün altındaki yükseklik uyarı tabelalarını dikkate almayarak köprüye girmesi, feci kazanın gerçekleşmesine sebep oldu. TIR'ın yüksekliği, köprünün altındaki boşluğa sığmadı ve köprüye çarparak devrildi. Bu sırada yanında seyreden bir otomobilin üzerine devrilen TIR, aynı aileden olan 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kaza yerinde bulunan güvenlik kameraları, TIR şoförünün köprü altındaki yükseklik uyarı tabelalarını görmezden geldiğini net bir şekilde kaydetti. 'Dikkat Düşük Köprü' ve 'Yüksek araçlar sağdan çıkınız' uyarılarına rağmen şoförün dikkatsizce ilerlediği, bu nedenle kazanın gerçekleştiği tespit edildi.

Gözaltına alınan TIR sürücüsü Mehmet F.'nin ifadesinde yükseklik uyarılarını dikkate almadığını ve kazanın bir anda gerçekleştiğini belirtmesi, yaşanan trajedinin vehametini gözler önüne serdi. Sürücü, Tabelalara dikkat etmedim. Hiçbir şey görmedim ve yüksekliği de tahmin edemedim. Her şey bir anda oldu. TIR devrildi. Çok üzgünüm. Çok pişmanım"  ifadesiyle duyduğu pişmanlık, trafik kurallarına uymamanın ve dikkatsizliğin ne kadar ciddi sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha gösterdi.

Kazaya neden olan TIR sürücüsü hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında, şoförün neden uyarıları dikkate almadığı ve kazaya nasıl yol açtığı detaylı bir şekilde inceleniyor. Ayrıca, kazanın ardından alınan güvenlik önlemleri ve köprüde yapılan ölçümlerle ilgili teknik inceleme raporu da soruşturmanın seyrini belirleyecek faktörler arasında bulunuyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal