TikTok Krizi Çıktı! Okullar kapatıldı, Beyaz Saray Olaya El Koydu

ABD’de okulları tehdit eden şiddet olayları ile ilgili bir TikTok uyarısı ülke çapında alarm verilmesine sebep oldu. Konuya ilişkin detaylar haberimizde.

18.12.2021-16:32 - (Son Güncelleme: 18.12.2021-16:32) TikTok Krizi Çıktı! Okullar kapatıldı, Beyaz Saray Olaya El Koydu

ABD’de okulları tehdit eden şiddet olayları ile ilgili bir TikTok uyarısı ülke çapında alarm verilmesine sebep oldu. Okullar kapatılırken, çocuklara yeni kısıtlama getirildi ve Beyaz Saray olaya el koydu. ABD'nin Michigan eyaletinde yaşayan 15 yaşında bir öğrencinin kendi okulunda yapmış olduğu silahlı saldırıda dört öğrenci hayatını kaybetmişti. Meydana gelen trajik olayın üstünden daha 2 hafta geçmeden ABD'de yeni bir panik dalgası daha yaşandı. 17 Aralık Cuma günü ülke genelindeki okullarda şiddet eylemlerinin gerçekleşebileceğini bildiren TİKTOK trendi hem polisi hem de okul yönetimlerini alarma geçirdi. Maryland, Connecticut , New York , Michigan , Massachusetts, Utah , Minnesota, Missouri, Texas, Virginia ve Illinois eyaletlerinin bulunduğu listede ülke genelindeki bölgeler ve okullar, sözde tehditler ile alakalı olarak  bilgilendirirken, yerel polis departmanları okullardaki görevli sayılarını artırmak durumunda kaldı.

OKULLAR KAPATILDI

Connecticut , Minnesota ve Missouri'deki bazı okullar sözde tehdit sebebi ileCuma günü eğitime ara vermek durumunda kaldı. Lamar ve Fort Bend'deki Houston bölgesinde yer alan okullar ise öğrencilere sırt çantalarını evde bırakmalarını okula getirmemelerinin duyurusunu yaptı.

BEYAZ SARAY DEVREDE

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki endişelerin ve panik havasının bir anda çığ gibi yayılmasının hemen ardından bir tweet attı ve Beyaz Saray ve federal kolluk kuvvetlerinin "sosyal medyada dolaşan okullardaki şiddet tehditlerini yakından izlediğini" paylaştı.

HİÇBİR ŞEY BULUNAMADI

Ancak söz konusu tehdidin var olduğunu gösterir nitelikte çok az delil var. İç Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada, tehdit gösteren herhangi bir bilgi bulamadıklarını bildirdi. TikTok'un iletişim ekibi, platformun 'okullarda şiddet içerikli' hiçbir şey bulamadığını twitter üzerinden paylaştı. Yapılan açıklamada, ‘Bugün okullarda şiddeti teşvik eden içeriği etraflıca aradık, ancak hala hiçbir şey bulamadık. Bulduğumuz şey, bu söylentiyi tartışan ve diğerlerini güvende kalmaları için uyaran videolar’ ifadeleri yer buldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal