TİKA'nın Lübnan'daki İnsani Yardım Faaliyetleri

TİKA, Lübnan'da İsrail saldırıları sonrası insani yardım malzemeleri dağıttı. 4 bin yatak, 5 ton hijyen malzemesi bölgelere ulaştırıldı.

02.10.2024-16:05 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-16:05) TİKA'nın Lübnan'daki İnsani Yardım Faaliyetleri

TİKA, Lübnan'da Acil İnsani Yardımda Bulundu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İsrail'in saldırıları sebebiyle insani krizin yaşandığı Lübnan'da kapsamlı bir yardım kampanyası başlattı. TİKA'dan yapılan açıklamada, 4 bin adet yatak ve battaniye ile 5 ton hijyen malzemesinin, ihtiyaç duyan bölgelere acil olarak dağıtıldığı belirtildi.

Yardımlar Yerel Makamlarla Koordineli Olarak Ulaştırıldı

Yardım malzemelerinin, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin desteğiyle yerel makamların işbirliği ile 100'den fazla noktaya ulaştırıldığı ifade edildi. Dağıtım sürecinden, Lübnan'daki Türkmen, Suriye Türkmenleri, Mardin kökenli Türk vatandaşları ve kamplarda yaşayan Filistinli mülteciler de yararlandı.

Barınma Merkezlerine Ek Yardımlar

Beyrut'taki Bir Hassan Turizm Okulu, barınma merkezi olarak kullanılırken, Osmanlı dönemi eseri olan Beyrut Askeri Rüştiyesi binası da eğitim faaliyetlerine ev sahipliği yapıyor. Bu merkezlere de ilave acil yardımların ulaştırıldığı duyuruldu.

İnsani Kriz ve Göç Hareketliliği

İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan'ın güneyinden kuzeyine doğru giden büyük bir göç dalgası gözlemleniyor. Lübnan hükümeti, yerinden edilen vatandaşların barınması için okullar ve kamu kurumlarını kullanıma açmış durumda.

Saldırılar ve Can Kaybı

İsrail ordusu, Hizbullah ile devam eden çatışmalar sırasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'ın güneyine ve diğer bölgelere yoğun hava saldırıları düzenlemektedir. Lübnan makamları, saldırılar neticesinde 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1328 kişinin öldüğünü rapor etti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül tarihinde Beyrut'a düzenlenen bir hava saldırısında yaşamını yitirdi. Karşılık olarak Hizbullah, İsrail'e roketlerle saldırarak cevap vermektedir. Bu bombardımanlar, genellikle ordu üslerini hedef almakta ancak büyük bir hasar bildirilmemektedir.

Yerinden Olmalar ve Sığınma Süreci

İsrail bombardımanları sebebiyle yüz binlerce kişi yerinden olmuş durumda. Güney Lübnan'dan başkent Beyrut ve kuzey bölgelere devam eden göç akını sürerken, Suriye'ye de on binlerce kişinin kaçtığı bildirilmektedir.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İsrail saldırıları altındaki Lübnan'da...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İsrail saldırıları altındaki Lübnan'da insani yardım malzemesi dağıttı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal