TİKA'nın Lesotho'ya Fidan Hibesi: Çevre Koruma İçin Önemli Adım

TİKA, Lesotho'ya 2 bin fidan bağışlayarak çevre koruma çalışmalarına katkıda bulundu.

07.10.2024-12:39 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-12:40) TİKA'nın Lesotho'ya Fidan Hibesi: Çevre Koruma İçin Önemli Adım

TİKA, Lesotho Krallığı'na 2 bin fidan hibe etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Lesotho Krallığı'nda çevre koruma çalışmalarına destek vermek amacıyla, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ile Lesotho Kızılhaç Topluluğu (LRCS) işbirliği içinde Lesotho Çevre ve Ormancılık Bakanlığı'na 2 bin fidan bağışında bulundu.

TİKA'dan yapılan açıklamada, hibe edilen fidanların 200'ünün Lesotho'nun Bağımsızlık Günü'nden bir gün önce Ha Ramabanta bölgesindeki Fatima İlköğretim Okulu'nda yapılan törenle toprakla buluşturulduğu belirtildi.

Kral Letsie'nin 1 Milyon Ağaç Hedefi

Lesotho Kralı 3. Letsie, 2024 yılı itibarıyla ülkesine 1 milyon ağaç dikmeyi planlıyor. Bu hedef doğrultusunda TİKA, Lesotho Çevre ve Ormancılık Bakanlığı'na üzüm, elma, şeftali ve çam fidanları ile dikim için gerekli olan ekipman ve gübre desteği sağladı.

Okul Müdürü Matumelo Ramanamane, yapılan projenin öğrencilerin sağlık ve refahına büyük katkılar sağlayacağına dikkat çekti. Ramanamane, Türkiye'den gelen fidanlara iyi bakacaklarını ifade etti.

İklim Değişikliğiyle Mücadelede İşbirliği

Lesotho Kızılhaç Derneği Başkanı Harry Nkhetse, iklim değişikliği ile mücadelede uzun vadeli işbirliklerinin önemini vurguladı. TİKA'nın Pretorya Program Koordinatörü Abdulkadir Abukan, bu projenin Lesotho'nun toprak kaymaları ve gıda güvenliği açısından önemine dikkat çekti.

IFRC Pretoria Kümesi Operasyon Başkanı Kopano Masilo, TİKA’nın desteklerini takdir ederek, projenin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı mücadelede ne denli önemli olduğunu belirtti. Masilo, Lesotho’nun 200. yıl dönümünde 2 bin ağaç dikmenin çevresel sürdürülebilirlik ve gıda güvenliği açısından büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.

Lesotho Krallığı Hakkında

Lesotho, Güney Afrika ile tamamen çevrili ve denize kıyısı olmayan bir ülke olup, "Gökyüzündeki Krallık" ve "Dağ Krallığı" olarak anılmaktadır. Yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip olan ülke, tarıma dayalı bir ekonomiye sahipken, doğal afetler karşısında mücadele etmektedir. TİKA'nın hibe ettiği fidanlar, bu sorunlarla başa çıkmada önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lesotho Krallığı'nda çevre koruma...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lesotho Krallığı'nda çevre koruma çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ile Lesotho Kızılhaç Topluluğu (LRCS) iş birliğiyle Lesotho Çevre ve Ormancılık Bakanlığına 2 bin fidan hibe etti. TİKA tarafından teslim edilen 200 fidan, Ha Ramabanta kasabasındaki Fatima İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin katılımıyla toprakla buluşturuldu. Etkinliğe, TİKA Pretorya Program Koordinatörü Abdulkadir Abukan (sağda) da katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal