TİKA'nın Filistin'deki Sıfır Atık Projesi

TİKA, Filistin'in Kalkilya kentinde Sıfır Atık Projesi ile geri dönüşüm süreçlerini güçlendiriyor.

14.10.2024-12:34 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-12:34) TİKA'nın Filistin'deki Sıfır Atık Projesi

TİKA'dan Önemli Bir Proje

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Sıfır Atık Projesi çerçevesinde Kalkilya kentinde geri dönüşüm süreçlerini iyileştiren bir proje başlatmıştır.

Kalkilya'da Yeni Bir Dönem

Ajansın yaptığı açıklamaya göre, TİKA ile Kalkilya Katı Atık Yönetimi Ortak Hizmet Konseyi arasındaki işbirliği çerçevesinde yürütülen bu proje, şehrin katı atık yönetimi kapasitesini artırmayı ve geri dönüşüm süreçlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Teknolojik Yatırımlar

Kalkilya, İsrail'in ayrım duvarıyla çevrili bir bölge olması dolayısıyla zorluklarla karşılaşıyor. TİKA, buraya sağladığı hidrolik pres ve balyalama makinesi ile katı atıkların daha etkili bir şekilde parçalanmasını sağlamaktadır. Bu sayede, çevre kirliliğinin azaltılması ve geri dönüşüm oranlarının artırılması hedeflenmektedir.

Küresel Hedefler ve Destek

Proje, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde yer almakta ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi doğrultusunda çevre ve iklim değişikliğiyle mücadelede uluslararası çabalara katkıda bulunmaktadır.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sıfır Atık Projesi çerçevesinde...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sıfır Atık Projesi çerçevesinde Filistin'in Kalkilya kentinde hayata geçirdiği projeyle geri dönüşüm sürecini iyileştiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal