TİKA, Cezayir'de Geleneksel Bakırcılığı Destekliyor

Cezayir'in Konstantin kentinde TİKA tarafından kurulan atölye, bakırcılık sanatını genç nesillere kazandırmayı amaçlıyor.

10.10.2024-20:06 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-20:06) TİKA, Cezayir'de Geleneksel Bakırcılığı Destekliyor

TİKA'dan Cezayir'de Geleneksel Bakırcılığa Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cezayir'in kuzeydoğusundaki Konstantin kentinde geleneksel bakırcılık sanatının canlandırılması amacıyla bir eğitim atölyesi açtı.

Atölyenin Açılışı

Cezayir Turizm ve El Sanatları Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda, Konstantin Geleneksel El Sanatları Odası bünyesinde kurulan Bakırcılık Tasarım ve Eğitim Atölyesi, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Muhammet Mücahit Küçükyılmaz tarafından açıldı.

Açılış Programı

Açılışta Cezayir Turizm ve El Sanatları Bakanlığı yetkilileri ile ildeki birçok yerel yönetici de hazır bulundu. Atölyeyi inceleyen Büyükelçi Küçükyılmaz, burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Büyükelçi Küçükyılmaz'ın Açıklamaları

Küçükyılmaz, "Osmanlı döneminde Doğu Beyliği'nin yönetim merkezi olan Konstantin, ortak kültürel değerlerin en yoğun yaşandığı temizlerdendir. Türkiye olarak bu değerlerin korunmasına özel önem vermekteyiz. Kaybolmaya yüz tutan bu sanatın yaşatılması için TİKA ve Cezayir Turizm ve El Sanatları Bakanlığı'na teşekkür ederim," dedi.

Geleceğe Yönelik Projeler

Büyükelçi, yeni kurulan atölyede ortak formasyon eğitim programlarının düzenlenebileceğini ve bakırcılık alanındaki beceri ile tecrübelerin paylaşılacağını da belirtti.

Osmanlı hâkimiyeti döneminde Cezayir-Doğu Beyliği'nin yönetim merkezi olan Konstantin, Türk kökenli ailelerin yoğun olarak yaşadığı bir şehirdir. Bakırcılık sanatı, bu zengin kültürel mirasın önemli bir parçasıdır. Cezayir Turizm ve El Sanatları Bakanlığı, bu sanatın yeniden canlandırılması ve yeni nesillere aktarılması konusunda büyük bir özen göstermektedir.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir'in kuzeydoğusundaki Konstantin...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir'in kuzeydoğusundaki Konstantin kentinde geleneksel bakırcılık sanatının canlandırılması, geliştirilmesi ve gençlere öğretilmesi amacıyla eğitim amaçlı bir tasarım ve üretim atölyesi kurdu. Cezayir Turizm ve El Sanatları Bakanlığının talebi üzerine, Konstantin Geleneksel El Sanatları Odası bünyesinde kurulan Bakırcılık Tasarım ve Eğitim Atölyesinin açılışı Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Muhammet Mücahit Küçükyılmaz (sol 2) tarafından yapıldı. Açılışta Cezayir Turizm ve El Sanatları Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra ildeki birçok yönetici de hazır bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal