Tiflis'te AB Entegrasyonu İçin Büyük Yürüyüş

Gürcistan'ın Tiflis kentinde binlerce kişi, ülkenin Avrupa Birliği entegrasyonuna destek için yürüyüş düzenledi.

20.10.2024-22:12 - (Son Güncelleme: 20.10.2024-22:12) Tiflis'te AB Entegrasyonu İçin Büyük Yürüyüş

Tiflis'te AB Entegrasyonuna Destek Yürüyüşü

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Avrupa Birliği (AB) entegrasyon sürecine destek amacıyla binlerce kişi sokaklara döküldü. "Gürcistan Avrupa Birliği'ni Seçiyor" adlı yürüyüş, muhalefet partilerin de katılımıyla gerçekleşti.

Özgürlük Meydanı'na Yürüyüş

Akşam saatlerinde, başkentin dört ayrı noktasından bir araya gelen katılımcılar, Özgürlük Meydanı'na doğru yürüdü. Eylemciler, Gürcistan, AB ve Ukrayna bayraklarının yanı sıra etkinliği düzenleyen partilerin sembollerini taşıdı.

Hükümete Yönelik Sloganlar

Kısa bir yürüyüşün ardından, katılımcılar meydana gelerek hükümete karşı sloganlar attı. Eylemciler, Tiflis yönetimini, Gürcistan'ın AB ile entegrasyon sürecinde yeterince etkili adımlar atmamakla eleştirdi.

Cumhurbaşkanı'nın Mesajı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, yürüyüş sırasında Özgürlük Meydanı'nda bulunan sahneden katılımcılara hitap etti. Ülkesinin mutlaka AB üyesi olacağını belirten Zurabişvili, Gürcistan'ın Batı'ya bağlı güvenilir bir müttefik olduğunu vurguladı.

Zurabişvili, Ukrayna ile Moldova'nın AB entegrasyon süreçlerine de destek belirterek, "Buradan Volodimir Zelenskiy'e sesleniyorum, bizim için de savaştığını biliyoruz ve bu mücadelede galip geleceğiz. Birlikte Avrupa'ya gireceğiz" dedi.

Seçim Gündemi ve Eğlence

Diğer konuşmacılar, yaklaşan 26 Ekim tarihindeki genel seçimler için halka, Gürcistan'ı AB üyeliğine taşıyacak olanları destekleme çağrısında bulundu. Program, Gürcü sanatçıların müzik performanslarıyla devam etti.

Gürcistan'daki bazı muhalefet partilerin de desteklediği

Gürcistan'daki bazı muhalefet partilerin de desteklediği "Gürcistan Avrupa Birliği'ni Seçiyor" yürüyüşü Tiflis'te gerçekleştirildi. Tiflis'te sokaklara çıkan binlerce kişi, ülkenin Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyon sürecini desteklemek amacıyla yürüyüş düzenledi. Akşam saatlerinde başkentin 4 farklı noktasında bir araya gelen binlerce kişi, Özgürlük Meydanı'na doğru yürüdü. Eylemciler, yürüyüşte Gürcistan, AB ve Ukrayna bayrakları ile etkinliği organize eden partilerin bayraklarını taşıdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal