Ticaret Bakanlığı e-seferberlik nedir, ne için kullanılır? Ticaret Bakanlığı’ndan e-seferberlik açıklaması

6 Şubat Pazartesi günü 10 ilde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş depremi sonrasında Ticaret Bakanlığı’ndan gelen ‘e-seferberlik’ açıklaması gündem oldu. Vatandaşlar e-seferberlik hakkında bilgi edinmek için arama motorlarına yöneldi. Peki Ticaret Bakanlığı e-seferberlik nedir, ne için kullanılır? Sorunun yanıtı haberimizde...

10.02.2023-16:25 - (Son Güncelleme: 10.02.2023-16:25) Ticaret Bakanlığı e-seferberlik nedir, ne için kullanılır? Ticaret Bakanlığı’ndan e-seferberlik açıklaması

Ticaret Bakanlığı e-seferberlik açıklaması günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden zarar gören vatandaşlara, yapılan yardımların sorunsuz bir şekilde ulaştırılması için harekete geçen Ticaret Bakanlığı, ‘e-seferberlik’ uygulamasını hayata geçirdi. Peki Ticaret Bakanlığı e-seferberlik nedir, ne için kullanılır? 

Ticaret Bakanlığı e-seferberlik nedir, ne için kullanılır? 

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde gerçekleşen ve merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketinden zarar gören vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla bakanlığımız himayelerinde e-Seferberlik başlatılmıştır. Gönüllülük esasına göre yürütülecek e-Seferberliğe ülkemizde faaliyet gösteren elektronik ticaret pazar yerleri, bu platformlarda faaliyet gösteren satıcılar ile kargo ve lojistik işletmecileri katılım sağlayacaktır"

e-Seferberlik'te elektronik ticaret pazar yerlerinin satıcılardan herhangi bir komisyon bedeli alınmayacağı aktarıldı.

Ticaret Bakanlığı E Seferberlik

Yardımlar ihtiyaç sahiplerine daha hızlı bir şekilde ulaştırılacak

Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklamanın devamında şu sözler yer aldı:

"Satıcılar da ürünlerini indirimli fiyatla satışa sunacaktır. Bu sayede, vatandaşlarımızın uygun fiyatla satın aldıkları ürünler ihtiyaç sahiplerine hızlı bir biçimde ulaştırılarak yaraların sarılmasına katkı sağlanacaktır. Vatandaşlarımızın satın aldığı ürünler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD’ın belirleyeceği teslimat noktalarına bakanlığımız koordinasyonunda ilgili platformlar ile kargo ve lojistik işletmecileri tarafından ulaştırılacaktır"

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal