Ticaret Bakanlığı denetimleri sürdürüyor: 6 ayda 12 milyon liranın üzerinde ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı denetimleri sürdürüyor: 6 ayda 12 milyon liranın üzerinde ceza kesildi

13.07.2024-13:15 - (Son Güncelleme: 13.07.2024-13:16) Ticaret Bakanlığı denetimleri sürdürüyor: 6 ayda 12 milyon liranın üzerinde ceza kesildi

Piyasadaki denetimlerine hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, mevzuata uygun olmayan ürünleri piyasaya sürenlere büyük cezalar uyguladı. Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk yarısında yürüttüğü piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri kapsamında güvensiz ürünleri piyasaya sürenlere toplamda 12,6 milyon lira ceza verdiğini açıkladı.

12 milyon liranın üzerinde para cezası kesildi

AA’da yer alan habere göre; Bakanlıktan yapılan açıklamada, yılın ilk altı ayında gerçekleştirilen denetim faaliyetlerine ilişkin bilgilere yer verildi. Bu süreçte 1912 firmada, 3 bin 370 parti ürün denetlendi ve mevzuata uygun olmayan ürünleri piyasaya arz eden firmalara toplam 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı denetimleri sürdürüyor: 6 ayda 12 milyon liranın üzerinde ceza kesildi

"Güvensiz Ürüne Karşı Sıfır Tolerans"

Açıklamada, uygunsuz ürünlerin piyasaya sürülmesini engellemek amacıyla tüm gerekli tedbirlerin alındığı ve denetimlerin "güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans" ilkesi çerçevesinde yoğun bir şekilde sürdürüldüğü vurgulandı. Tüketicilerin, alışveriş yaparken ürünlerin etiketinde yer alan bilgileri kontrol etmeleri ve güvensiz ürünlerin risklerinden korunmaları için "guvensizurun.ticaret.gov.tr" adresinde paylaşılan bildirimleri takip etmeleri önemine işaret edildi.

Ticaret Bakanlığı, tüketicileri bilgilendirme ve koruma amacıyla denetimlerin devam edeceğini ve piyasa gözetim faaliyetlerinin artırılacağını belirtti. Bu çerçevede, tüketicilerin güvenli ürünler tercih etmeleri ve satın aldıkları ürünlerin etiketlerini dikkatlice incelemeleri gerektiği vurgulandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal