Ticaret Bakanlığı açıkladı: Denetimlerde 432 milyon lira ceza uygulandı

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin mağdur edilmemesi amacıyla gerçekleştirilen denetimler kapsamında yılın ilk 8 aylık döneminde toplamda 432 milyon 389 bin 365 lira 12 kuruş ceza uygulandığını duyurdu.

19.09.2024-09:30 - (Son Güncelleme: 19.09.2024-09:30) Ticaret Bakanlığı açıkladı: Denetimlerde 432 milyon lira ceza uygulandı

Ticaret Bakanlığı ekipleri denetimlerde ceza yağmuruna devam ediyor. Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasına göre, tüketicilerin mağdur edilmemesi amacıyla gerçekleştirilen denetimler kapsamında yılın ilk 8 aylık döneminde toplamda 432 milyon 389 bin 365 lira 12 kuruş ceza uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin günlük hayatlarında karşılaştıkları sözleşmeler, reklamlar ve ticari uygulamalarla ilgili denetimlerini sürdürüyor. Bakanlık, 2024 yılının ilk 8 ayında tüketicilerin sağlığını, güvenliğini ve ekonomik çıkarlarını koruma amacıyla yapılan denetimler sonucunda toplam 815 milyon TL'nin üzerinde idari para cezası uyguladı.

Tüketicinin Güvenliği İçin Devam Eden Denetimler

Haber7’nin yer verdiği habere göre; Bakanlık, tüketicilerin taraf olduğu sözleşmelerin, reklam ve haksız ticari uygulamaların denetimi, ürün güvenliği kontrolleri ve fiyat etiketi gibi denetimlerle ilgili yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında yalnızca Ağustos ayında yapılan denetimlerde 79,5 milyon TL idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı açıkladı: Denetimlerde 432 milyon lira ceza uygulandı

Sözleşmelerden Doğan İhlaller İçin 432 Milyon TL Ceza

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin taraf olduğu mesafeli sözleşmeler, abonelik sözleşmeleri, ön ödemeli konut satışları, devre tatil, paket tur ve bankacılık hizmetleri gibi konularda yapılan denetimler sonucunda toplam 432 milyon TL idari para cezası uyguladı. Bu denetimler, tüketicilerin haklarını koruma adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Ürün Güvenliği ve Haksız Ticari Uygulamalara Sıkı Takip

Tekstil, ayakkabı, oyuncak, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri ve deterjan gibi tüketici ürünlerinin güvenli şekilde piyasaya sunulması amacıyla gerçekleştirilen piyasa gözetimi faaliyetleri kapsamında 16,3 milyon TL ceza kesildi. Ayrıca, reklam ve haksız ticari uygulamalara yönelik yapılan denetimlerde tespit edilen aykırılıklar için 165 milyon TL ceza uygulandı.

Fiyat Etiketleri ve Yiyecek Hizmetleri Denetimlerinde 201 Milyon TL Ceza

Bakanlık, özellikle fiyat etiketleri ve lokanta, restoran, kafe gibi iş yerlerinin tarife ve fiyat listelerine yönelik denetimlerini artırarak 201,5 milyon TL ceza kesti. Bu denetimler, tüketicilerin ekonomik çıkarlarını koruma yönünde önemli bir adım oldu.

Güvensiz Ürüne Sıfır Tolerans

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin güvenli ve kaliteli ürünlere ulaşmasını sağlamak amacıyla denetimlerini ve mevzuat çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü belirtti. Bakanlık, "Güvensiz ürüne sıfır tolerans" ilkesiyle hareket ederek, tüketicilerin menfaatlerini en üst düzeyde koruma çabasını sürdüreceklerini vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal