Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın TEKNOFEST Ziyareti ve Savunma Sanayi Hedefleri

Bakan Bolat, TEKNOFEST Adana'da Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısını vurguladı.

03.10.2024-19:14 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-19:14) Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın TEKNOFEST Ziyareti ve Savunma Sanayi Hedefleri

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TEKNOFEST Adana'da

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST etkinliğini ziyaret etti. Etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki gelişmelerine dikkat çekti.

20 Yılda Büyük Bir Başarı

Bakan Bolat, "20 yıl öncesinde yıllık 250 milyon dolar olan savunma sanayi ihracatımız, bugün 5,5 milyar dolara yükseldi. Hedefimiz yıl sonuna kadar bunu 6,5 milyar dolara çıkarmak" şeklinde konuştu.

Böylece Türkiye, savunma sanayisinde önemli bir konuma gelerek rekabet gücünü artırmış oldu.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST Adana, T3 Vakfı ile Sanayi ve...

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST Adana, T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat (ortada), TEKNOFEST'in ikinci gününde Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile etkinlik alanını gezerek, stantları dolaştı ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin projelerini inceledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal