Ticaret Bakanı Ömer Bolat Adana'da İş Dünyası Temsilcileriyle Buluştu

Bakan Bolat, Adana'da ekonomik gelişmeler ve ihracat artışını değerlendirdi. Destekler ve hedefler hakkında bilgi verdi.

03.10.2024-20:20 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-20:20) Ticaret Bakanı Ömer Bolat Adana'da İş Dünyası Temsilcileriyle Buluştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Adana'da İş Dünyası Temsilcileriyle Buluştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Adana'da düzenlenen iş dünyası toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, "Artık döviz biriktiriyoruz. Dış ticaret açığımızı kapatma yolunda büyük ilerleme sağladık." diyerek ülkenin ekonomik verilerini değerlendirip, ihracatın artışına vurgu yaptı.

Adana'nın Ekonomik Hedefleri

Bakan Bolat, Adana'nın dış ticaret fazlası veren önemli bir il olduğunu belirterek, Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde 2023 yılında 1,1 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğini ifade etti. Ayrıca, Adanalı esnafa sağlanan desteklerin önemini vurgulayarak, yüzde 50 faiz indirimli 200 milyon lira ilave kredinin tahsis edildiğini açıkladı.

Ekonomik Büyüme ve Enflasyon Hedefleri

Son 21 yılda Adana'ya 230 milyar liralık hizmet kazandırıldığını belirten Bolat, Türkiye'nin ekonomik büyümesini ve istihdam artışını da değerlendirdi. 2026 yılı sonu hedefinin tek haneli enflasyon olduğunu belirten Bolat, bu hedefe ulaşma kararlılığını vurguladı. "İnanıyoruz ki Orta Vadeli Ekonomi Programı'mızı titizlikle uygulayarak Türkiye'yi inşallah 2026 yılı sonunda tek haneli enflasyon rakamına kavuşturacağız." diye konuştu.

TEKNOFEST ve Fiyat Denetimleri

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) nedeniyle otellerin teftiş edildiğini duyuran Bolat, dolandırıcılığa karşı önlemler alındığını ve bazı uygunsuz fiyatlamalarla mücadele edildiğini ekledi.

Konkordato Durumu

Bakan Bolat, konkordato uygulamalarına da değinerek, kabul edilen konkordato sayısının bu yıl sadece 44 olduğunu belirtti. Adalet Bakanlığı'nın bu konuyu dikkatle takip ettiğini söyledi.

Toplantıya, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Adana Milletvekilleri, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat (ortada), Adana Ticaret Odası'nda

Ticaret Bakanı Ömer Bolat (ortada), Adana Ticaret Odası'nda "Her Daim Birlikte, Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programı kapsamında düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Dünyası Toplantısı"na katıldı. Toplantıda Vali Yavuz Selim Köşger (sol 1) ve AK Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı da (sağ 1)hazır bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal