TFF, Merih Demiral'ın Bozkurt İşaretiyle İlgili UEFA'ya Detaylı Savunma Dosyasını Sundu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'ın Avusturya maçında yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA'nın disiplin soruşturmasına cevap vermek üzere detaylı bir savunma dosyası hazırladı.

05.07.2024-14:17 - (Son Güncelleme: 05.07.2024-15:28) TFF, Merih Demiral'ın Bozkurt İşaretiyle İlgili UEFA'ya Detaylı Savunma Dosyasını Sundu

TFF yetkilileri ve yerli-yabancı avukatlar tarafından oluşturulan 30 sayfalık dosyada, bozkurt işaretinin Türk kültüründe ve tarihindeki önemi vurgulandı. Dosyada ayrıca, benzer durumların daha önce UEFA tarafından nasıl değerlendirildiği ve bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki Türk kökenli halkların bin yıllık sembolü olduğu belirtildi.

TFF'den Açıklama

TFF Başkanı'nın yaptığı açıklamada, "Merih Demiral'ın jestinin milli gururumuz ve kültürel bir ifade olduğunu, herhangi bir siyasi veya ayrımcı anlam taşımadığını vurgulamak istiyoruz. UEFA'nın objektif bir şekilde soruşturmayı tamamlamasını ve adil bir karar vermesini bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

UEFA Disiplin Kurulu'nun TFF'nin sunmuş olduğu savunma dosyasını inceleyerek yakın zamanda bir karar açıklaması bekleniyor. Avrupa futbol otoriteleri, benzer disiplin vakalarında objektif kriterler doğrultusunda karar verme prensibini sıkı bir şekilde uygulamaktadır.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal