TFF Bugün Toplanıyor: Gündem de 'Yabancı Oyuncu Sayısı' Var

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu bugün önemli bir konu için toplanıyor. Yabancı sayısının artması yönündeki başvurular bugün karara bağlanacak. Yabancı sayısı yükselecek mi?

10.09.2024-11:39 - (Son Güncelleme: 10.09.2024-11:39) TFF Bugün Toplanıyor: Gündem de 'Yabancı Oyuncu Sayısı' Var

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bugün önemli bir konu için toplanıyor.

Beşiktaş ve Trabzonspor'un yabancı sayısının 1 artması için Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunmuştu. TFF Yönetim Kurulu, bugün yapacağı toplantıda yabancı oyuncu sayısı konusunda bir karar vermesi bekleniyor.


BJK, GS ve TS'den +1 Talebi

Bazı kulüpler, son Kulüpler Birliği toplantısında yabancı sayısının artması yönünde bir talepte bulundu. Yabancı sayısında değişiklik yapılmasını talep eden Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor +1 oyuncu isteğinde bulunmuştu.


''Kulüplerin Hala Fazla Yabancıları Var''

Toplantı sonra Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç,  "Federasyonumuz 12'yi 14 yaptı. Bazı kulüplerin hala fazla yabancıları var. Futbolcuların bonservissiz kalması zarar oluyor. Bunu federasyonla istişare edeceğiz. Sorun olmayan kulüplerin sorun olanlara destek olması gerektiğini ifade ettik" demişti.

Yabancı Oyuncu Sayısı 11'e Düşürülebilir

Bazı futbol takımlarının yabancı sayısının artması yönündeki talebine karşılık TFF, geçtiğimiz aylarda 14 olan yabancı oyuncu sayısının bu sezon 12'ye diğer sezonlarda ise 11'e düşürüleceğini duyurmuştu.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal