Teröristleri Destekleyen ABD Sözcüsü Gazetecinin Sorduğu Soruya Cevap Veremedi!

ABD Pentagon Sözcüsü yaptığı basın açıklamasında, terör gruplarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

11.11.2021-10:01 - (Son Güncelleme: 11.11.2021-10:55)

Son dakika gelen bilgilere göre, Pentagon Basın Sözcüsü John Kirby, SDG ismi ile bilinen terör örgütü YPG elebaşı Ferhan Abdi Şahin ile görüştüklerini ve Türkiye karşısında YPG'ye teminat verildiğini açıkladı.

John Kirby yaptığı açıklamalarda DEAŞ'a karşı YPG'yi destekleyeceklerini ve terör örgütü YPG ile ilişkilerinin iyi bir şekilde devam ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi; “DEAŞ ile mücadele ve bu ortaklık da devam ediyor çünkü bu tehdit devam ediyor.” 

JOHN KIRBY GAZETECİNİN SORDUĞU SORUYA CEVAP VEREMEDİ

Basın açıklaması sonrası sorulan soruları cevaplayan John Kirby kendisine yönetilen, “ ABD’li askeri yetkililer bir terör örgütünün ideolojisinden ilham aldığını ifade eden bir adamla nasıl el sıkışabiliyor. Bu bakanlık için hiç sorun teşkil etmiyor mu?” sorusuna yanıt veremedi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ABD'Yİ ELEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinde bu konuya değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD televizyonlarına yaptığı açıklamalarda şu sözleri söylemişti;  ''Bazı gerçekler var. Amerika NATO ülkesidir. Biz aynı şekilde NATO ülkesiyiz. NATO’da dayanışma içerisinde olmamız gerekirken, terör örgütleri buralardan bu tür destekleri almamalı. Bunu da söylemek durumundayız"

UZMAN İSİM UYARMIŞTI: ABD TERÖRİSTLERE DESTEĞİ KESMELİ

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri ve terörist gruplar arasındaki ilişkiye değinen Dr. Adam Mcconnel yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer vermişti;  "Yaklaşımını değiştirmesi gereken taraf ABD'dir. Washington'daki histerik Türkiye karşıtı atmosfere bakınca neredeyse imkansız gibi gözükse de Biden yönetimi başta olmak üzere ABD'li siyasetçiler NATO müttefiki, demokratik Türkiye'yi desteklemenin ABD çıkarlarını gözetmekle paralel olduğunu kavramalılar. Türkiye'nin Afrika, Avrupa ve Güneybatı Asya'da birçok kilit bölgede dengeleyici faktör olduğunu ve ABD'nin tek süper güç olduğu dönemin sona erdiğini anlamalılar. Bu nedenle, sık sık iddia edilen idealler doğrultusunda- ABD, eğer İslam dünyasında demokrasinin ilerlemesini istiyorsa Türkiye'nin çıkarlarının aynı zamanda kendi çıkarları olduğunu anlamalı ve buna saygı duymalı. Ayrıca bu ikisini desteklemek için de iyi niyet çerçevesinde çalışmalıdır."

ABD FETÖ'YE DESTEK VERMEYİ DURDURMALI

ABD'de yönetimin her kademesinde az yada çok birilerinin Türkiye'ye karşı FETÖ'yü destekleyen birilerinin olduğunun altını çizen Adam McConnel bu durumun en kısa zamanda durdurması gerektiğini belirtti. McConnel sözlerini şu ifadelerle noktaladı; "Kongre'nin çeşitli üyeleri, Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey Senatörü Demokrat Robert Menendez gibi önemli figürler, Türkiye söz konusu olduğunda akıl dışı hareket ediyor. New York Times başta olmak üzere Amerikan medyası, birçok yanlış bilgi ve çarpıtmayla Türkiye'yi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı "yeni İslami tehdit" olarak lanse etmekte ısrar ediyor. Ancak öte taraftan yüzlerce Türk vatandaşının ölümünden sorumlu olan FETÖ terör örgütüne dalkavukluk yapmaktan geri durmuyorlar. Türkiye ile ilgili meselelerle uğraşan birçok Beltway'li uzman, zamanlarının çoğunu ABD kamuoyunda Türkiye ile ilgili dezenformasyon bataklığını genişletmeye, mümkünse derinleştirmeye yönelik içerik üretmek için harcıyor. Bu hummalı rüya neredeyse tamamen, soldan sağa tüm siyasi spektrumu kapsıyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal