Teröristler köşeye sıkışınca ABD’ye sığındı: FETÖ’nün son gizli planı ifşa oldu

Fethullahçı Terör Örgütünde devam eden derin çatlağı kapatmak isteyen terör örgütü liderleri, ABD’den yardım istedi. FETÖ üyeleri Başkan Biden’a Türkiye’yi şikayet eden ve yardım bekleyen bir mektup yolladı.

20.06.2024-12:02 - (Son Güncelleme: 20.06.2024-12:02) Teröristler köşeye sıkışınca ABD’ye sığındı: FETÖ’nün son gizli planı ifşa oldu

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, FETÖ içinden gelen itiraflar ve örgüt elebaşı Fethullah Gülen'in sağlık durumuyla ilgili ortaya atılan kaçırılma iddiaları, örgüt içinde derin bir ayrışmaya yol açtı.

FETÖ içindeki çatlak büyüyor

İHA’da yer alan habere göre; FETÖ, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin sekizinci yıl dönümü öncesinde yeni bir planı devreye sokuyor. Bu çerçevede ABD Başkanı Joe Biden'a bir mektup sunmayı hedefleyen örgüt mensupları, mektubun hazırlanmasında ABD'li bazı kongre üyelerinin de katkısını aldı. Son dönemde artan iç hesaplaşmalar ve Fethullah Gülen'in sağlık sorunlarıyla ilgili çıkan iddialar, örgüt içinde bağlılık ve inançta azalmalara ve kopuşlara neden oldu.

Örgütün üst yönetimi, yaşanan bu parçalanmayı önlemek için çaba gösteriyor. Fethullah Gülen'in "iyi" olduğunu göstermek amacıyla geçmiş tarihli fotoğraflar ve iddia edilen canlı görüntüler paylaşıldı.

Teröristler köşeye sıkışınca ABD’ye sığındı: FETÖ’nün son gizli planı ifşa oldu

FETÖ, inandırıcılığını yitirdiği algısını düzeltebilmek için yeni stratejiler arayışına girdi ve Türkiye aleyhine ABD Başkanı Biden'a mektup yazma girişiminde bulundu. Mektupta, örgüt mensuplarına yönelik "haksız politikalar" iddialarıyla Türkiye'nin iç işlerine müdahale etmeye çalışıldığı belirtiliyor.

Örgütün, ABD Başkanı'na yönelik bu hamlesi, Türkiye-ABD ilişkilerini etkileme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ayrıca mektupta Türkiye'de hukuki süreçte olan bazı kişilerin durumuyla ilgili ABD'ye şikâyetlerde bulunulduğu bildiriliyor.

Teröristler aklanma arayışında

FETÖ'nün Türkiye'ye dönme çabalarının devam ettiği ve bu kapsamda tutuklu örgüt mensuplarının serbest bırakılması taleplerinin de mektupta yer aldığı belirtiliyor. Örgüt, bu adımlarla 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği kanlı darbe girişiminin ardından uluslararası alanda aklanma arayışında olduğu yorumları yapılıyor.

FETÖ'nün, Temmuz 2024'te ABD'de gerçekleşecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde bu mektubun gündeme gelmesi için çalışmalarını sürdürdüğü ifade ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal