Terör Örgütü Propagandası Yapanlar Gözaltına Alındı

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde, terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan kişilere yönelik operasyonlar düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele (TEM) ekiplerinin yürüttüğü operasyonlarda, 7 ayrı ilçedeki 24 adrese baskın yapıldı.

27.07.2024-14:52 - (Son Güncelleme: 27.07.2024-14:52) Terör Örgütü Propagandası Yapanlar Gözaltına Alındı

Operasyonlarda 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yakalananlar arasında trafikte yüksek sesle PKK propagandası yapan kadın da bulunuyor. Şüpheliler, örgütü övücü ve destekleyici şarkılar eşliğinde terör örgütü propagandası yapmakla suçlanıyor.

Dijital Materyaller ve Silahlar Ele Geçirildi

Operasyon sırasında örgüt yandaşlarına ait dijital materyaller ve silahlar ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere TEM Şubeye götürüldü. Şüpheliler ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Düğünde Skandal İfadeler ve Halay

Mersin'de geçtiğimiz günlerde PKK yandaşlarının örgütsel içerikli şarkılar eşliğinde halay çekmeleri üzerine, İstanbul'da da benzer bir olay yaşandı. İstanbul'da bir düğünde, PKK lehine ifadeler içeren şarkılar eşliğinde halay çeken ve propaganda yapan kişiler tespit edilerek operasyonla yakalandı.

Soruşturma Devam Ediyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan kişilere yönelik operasyonlar ve soruşturmalar devam ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerin sorguları sürüyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal