Acıların yer aldığı ve yoğurt ile sarımsağın rahatlattığı bir tarif ile karşınızdadır. İşte, yöresel terleten tarif…
MALZEMELER
2 patlıcan
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
4~5 diş sarımsak
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağı
4~5 kuru acı biber
Kırmızı pul biber
KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Alacalı soyup küp kestiğiniz patlıcanları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üstüne koyup fazla yağını çektirin. Süzme yoğurdu bir karıştırma kabına koyunuz. Ezdiğiniz sarımsağı katıp karıştırın. Fazla yağını süzdürdüğünüz patlıcanları yoğurda katın. Patlıcanları fazla ezmeden harmanlayıp bir servis tabağına ekleyin. Üstü için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Küp kestiğiniz kuru acı biber ve kırmızı pul biberi katıp ocaktan kaldırın. Biberli yağlı ve yoğurtlu patlıcanın üstüne döküp servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.