Temre Hastalığı

Temre hastalığı deri hastalığıdır. Ciltte kırmızı ve kabarık yaralara sebep olur. Temre hastalığı ciltte yayılır. Bu hastalık çok sık görülen hastalıklar arasındadır. Cildin fazla kuru kalması sonucunda meydana çıkar. İşte temre hastalığının tedavisi...

26.08.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-17:39) Temre Hastalığı

Kuruluk dışında fazla hijyen olmayan yerler de bakterilerin bulaşmasıyla da görülebilen hastalık türüdür. Okul, otobüs ve sokak gibi yerlerden bulaşabilir bu bakteriler. Temre hastalığı bütün cilt tiplerinde görülür ama en çok kuru ciltlerde görülür. Psikolojiyi kötü etkileyen bir hastalıktır. Görüntüsünden dolayı psikolojik olarak rahatsızlık verir. Bu hastalık çocuklarda da görülen bir hastalıktır ama yaygın olarak yetişkinlerde görülür. Cilt temizliği bu hastalıkta önem taşır. Cildin iyi temizlenmiş olması bakterilere karşı bir nevi savaş açmış olur.

TEMRE HASTALIĞI İÇİN TEDAVİLER

Temre hastalığı bir cilt enfeksiyonudur. Bu tarz cilt enfeksiyonlarında bazen dirençli mikroorganizmalar olabilir. Bu gibi durumlarda sistematik tedavi denenebilir. Temre hastalığı çok eski zamanlardan gelen bir hastalıktır ve bu yüzden tedavisi için birçok doğal yöntem bilinir. Bitkisel tarifler, bitkisel kremler ve sirke bilinen doğal yöntemler arasındadırlar. Sirke yarayı yaktığı için daha fazla tahriş olmasına sebep olur. İyileşme bu durumda gecikir. Bu yöntem ciltte kalıcı izler bırakır. Temre tedavisi bir cilt hastalığı olduğu için dermatoluğa başvurulması gerekir. Bu hastalık bakteriyel ve mantar kaynaklı olarak ikiye ayrılır. Dermotoluğa gidildiği zaman sizde çıkan temrenin nedeni öğrenilebilir. Dermotolog genellikle kremler verir ve doğru sürülmesi yöntemlerini anlatır. Temre kaşıntı yapan bir hastalıktır ama kaşınırsa leke ciltte leke bırakır. Ciltte leke kalmaması için kaşınmamalıdır. Temre tedavisinde antibiyotik de verilebilir. Cemre hastalığı ilaçlar sayesinde iyileşme sağladığı gibi sirkesiz doğal yöntemlerle de iyileşebilir.

TEMRE HASTALIĞINI ÖNLEMEK İÇİN YAPILACAKLAR

Temre hastalığını önlemek için yapılmasına ve yapılmamasına dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Tarihi geçmiş kozmetik ürünleri kullanılmamalıdır, cildin çok kurumaması için nemlendirici kullanılmalıdır, kimyasal ürünlerden çok doğal ürünler tercih edilmelidir, eller sürekli temiz tutulmalıdır, cildinize uygun ürünler seçilip kullanılmalıdır ve temizlik yapılan süre zarfı boyunca temizlik eldivenleri takılmalıdır. En önemlileri arasında el temizliği vardır. Toplu taşımalar kullanıldıktan sonra eller mutlaka yıkanmalıdır. Dışarıdan eve gelindiği zaman duş alınması vücudunuzda temre çıkmasını önler. Temre kuruluktan kaynaklananda bir hastalık olduğu için bol bol su içmek cildi içeriden nemlendirecektir ve temre çıkmasını önleyecektir. Temre oluştuktan sonrada bol bol su içilmelidir kuru olan yerin daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur.

TEMRE HASTALIĞI TEDAVİSİ İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

Temre hastalığının tedavisinde birçok doğal yöntem bulunur. Mersin yaprağı kaynatıp içmek, turp tohumu uygulamak, kükürt tozunu lekelerin olduğu bölgeye sürmek, nohut yağını temrenin olduğu bölgeye sürmek, sedef çiçeğini ve balı karıştırıp temrenin üstüne sürmek, ıspanak yapraklarını süt ile karıştırıp cilde sürmek temre hastalığının tedavisine iyi gelebilecek doğal yöntemler arasındadır.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal