‘Temmuz Zammı’ İddiası Gündemde! Köprü Geçiş Ücretlerine Yeni Zam Kapıda Mı?

Osmangazi, Çanakkale, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi işletmeleri özel şirketlerde olan köprü ve otoyollarla ilgili CHP’li isimden tartışma yaratacak bir iddia geldi.

25.06.2024-11:05 - (Son Güncelleme: 25.06.2024-11:56) ‘Temmuz Zammı’ İddiası Gündemde! Köprü Geçiş Ücretlerine Yeni Zam Kapıda Mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, temmuz ayında köprü geçiş ücretlerine zam geleceğini öne sürdü.

Hazine’nin Ödemeleri Artıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, özel işletmelerin yönettiği köprü ve otoyollarla ilgili önemli iddialarda bulundu. Hazine’nin, Osmangazi, Çanakkale, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli’nde sadece yılın ilk yarısı için işletmeci firmalara ödediği tutarın 18 milyar lirayı aştığını belirten Yavuzyılmaz, "İktidar, şirketlerin kur kaybını dert edindi. Dolarları üç beş şirkete aktarmaya devam ediyor" dedi.

Temmuz'da Geçiş Ücretlerine Zam İddiası

Yavuzyılmaz, temmuz ayında köprü geçiş ücretlerine zam geleceğini iddia etti. Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Hazine’nin, yap-işlet-devret (YİD) projeleri kapsamında verdiği garantiler nedeniyle sadece ilk 6 ay için işletmeci firmalara 18 milyar 593 milyon TL ödediğini belirten Yavuzyılmaz, "Temmuz’da geçiş ücretleri zamlanacak. Yılın sonunda fatura artacak. Hazine, bu projeler için bir önceki yıla göre 2 kat fazla ödenek ayırmak durumunda kalıyor" diye konuştu.


Yeni Geçiş Ücretleri ve Fark Ödemeleri

Yavuzyılmaz, 1 Temmuz itibarıyla bu projelerde yapılacak kur ayarı ile geçiş ücretlerinin şu şekilde olacağını açıkladı:

  • Osmangazi Köprüsü: 1.808 TL
  • Çanakkale Köprüsü: 740 TL
  • Avrasya Tüneli: 213 TL
  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü: 180 TL

Ayrıca, Yavuzyılmaz, geçiş yapan her araç için fark ödemelerinin şu şekilde olacağını belirtti:

  • Osmangazi Köprüsü: 1.409 TL
  • Çanakkale Köprüsü: 321 TL
  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü: 131 TL
  • Avrasya Tüneli: 101 TL

Bu zam iddiaları ve artan ödeneklerin, köprü ve otoyol geçişlerinde kullanıcılar üzerindeki mali yükü artıracağı öngörülüyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal