Temmuz ayındaki maaş zamlarını etkileyecek: 2024 emekli ve memur 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarını etkileyecek olan 3 aylık enflasyon farkının yüzde kaça ulaştığı sorusu merak ediliyor. Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyon rakamları sonrasında 3 aylık enflasyon farkı oranı belli oldu. Peki 2024 emekli ve memur 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? İşte detaylar…

04.04.2024-17:06 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-17:06)

Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon farkının 3 aylık verisi, TÜİK’in Mart ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla beraber ortaya çıktı. Yılda iki kez yansıtılan enflasyon farkı ödemeleri Temmuz ayında yapılacak olsa da vatandaşlar şimdiden maaş zamlarını hesaplamaya başladı. Peki 2024 emekli ve memur 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

2024 emekli ve memur 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında enflasyon bir önceki aya göre yüzde 3,16 arttı.

Bu verilere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklileri için ocak, şubat ve mart aylarındaki enflasyon farkları da hesaplandı. Ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53 ve mart ayı için yüzde 3,16 enflasyon farkları belirlendi. Bu durumda, mart ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacakları zam oranı şimdiden yüzde 15,05 olarak belirlendi.

Temmuz ayındaki maaş zamlarını etkileyecek: 2024 emekli ve memur 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

Emekli ve memur maaşı Temmuz ayında ne kadar olacak?

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan enflasyon farkının 6 aylık verisi ortaya çıktığında ve toplu sözleşme zam oranı belirlendiğinde, yapılacak olan zam oranı da şekillenecek. 

Şu an için enflasyon farkı yüzde 15’in üzerinde bulunuyor. Bu veriler göz önüne alındığında maaş zammı en az yüzde 30 olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal