Televizyonda gördü çiftliğini kurdu: Yılda 10 ton satış yapıyor

İstanbul’da yaşayan iki kardeş televizyondan esinlendikleri fikirle kurdukları işten kısa sürede milyonlar kazanmaya başladı. Öndoğan kardeşler geçen yıl İspanya’ya 10 ton satış yaptı.

17.09.2022-14:33 - (Son Güncelleme: 17.09.2022-14:46) Televizyonda gördü çiftliğini kurdu: Yılda 10 ton satış yapıyor

Kocaeli’nde salyangoz çiftliği kuran iki kardeş, bir senede yurt dışına 10 ton satış yaptı. Televizyonda izledikleri bir programdan etkilendiklerini belirten Öndoğan kardeşler, kısa sürede işleri büyüttü. 

10 ton satış yaptı

10 dönümlük arazide 2020 yılında salyangoz çiftliği kuran Burçhan Öndoğan, hem açık hem de kapalı alansa salyangoz üretimi yapıyor. Yumurtalama döneminden sonra 5 aylık bir bakım süreci olan salyangozlar daha satışa hazır hale geliyor. 

Kardeşi televizyonda gördü

Burçhan Öndoğan, kardeşinin İspanyol’da bir televizyon kanalında salyangoz üreticiliğini gördüğünü ve daha sonra araştırmaya başlayarak çiftlik kurmaya karar verdiklerini belirtti. 

Ufak bir çiftlik kurdular 

Türkiye’de salyangoz üretmek için kolları sıvadıklarını dile getiren Öndoğan, İspanya'daki ortaklarının yönlendirmesiyle Kandıra'nın Yağcılar Mahallesi'nde çiftlik kurduklarını kaydetti.


Salyangoz iki farklı şekilde üretiliyor

Kocaeli’nde daha öncesinden tavuk çiftliği olarak kullanılan yerde salyangoz yetiştirmeye başladıklarını dile getiren Öndoğan, "Salyangoz iki farklı şekilde üretiliyor. Hem yumurtadan başlayıp üretime geçebiliyoruz hem de hazır alıp besliyoruz. Yumurtadan başlayarak üretim yapıyoruz. Dolayısıyla kapalı alan ve soğuk hava deposuna ihtiyacınız var. Diğerinde ise sera yapıp içerisinde yumurtadan çıkan salyangozları bırakıyorsunuz. 5 ay sonra da satışa sunuluyor." diye konuştu.

İspanya'ya yaklaşık 10 ton satış

Öndoğan, "Ürettiğimiz ürünleri İspanya'ya satıyoruz. Geçen sene 10 ton civarında yolladık. Bunun tamamı kendi üretimimiz değil. Bir kısmı doğadan toplanan üründü. Canlı salyangozları toptancılara gönderiyoruz... 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal