Telefon fiyatlarına gelen zamların sonu gelmiyor! Küresel kriz telefon fiyatlarını etkiledi

Teknolojik aletlere gelen peş peşe zamlardan sonra tekrar artış haberleri gündeme geldi. Telefon fiyatlarındaki hızlı yükseliş dikkatleri çekerken küresel kriz ve enflasyon ön plana sürülerek artışların devamı gözükmektedir. 2022 telefon fiyatları, Samsung ve Apple'nin çip krizi çözüldü mü? İşte detaylar...

27.05.2022-21:52 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-21:52) Telefon fiyatlarına gelen zamların sonu gelmiyor! Küresel kriz telefon fiyatlarını etkiledi

Dünyanın en büyük telefon markası olan Samsung ve Apple gelen zamlardan sonra piyasa sürdüklerin telefon sayılarını düşürme kararı aldı. Son günlerde çip krizinin gündeme gelmesi ise vatandaşları endişelendirdi. Döviz kurunun artışı ve enflasyon oranlarındaki yükseliş telefon fiyatlarını da etkiledi.

Telefon fiyatları Samsung ve Apple'ın çip krizi kararı ile yükselecek!

Gün geçtikçe artış gösteren enflasyon oranları nedeniyle akıllı telefonlarda fiyat artışına gidilecektir. Samsung ve Apple artan fiyatlar sonrasında piyasaya sürülecek telefon sayılarında azalış yaşadı.

Geçtiğimiz yıl içerisinde 330 milyona yakın telefon üreten Samsung'un bu yıl içerisinde ise 310 milyon üretmesi beklenirken Galaxy S22 serisinin yoğun talep görmesi de satışların arttırmasını etkileyeceği düşünüldü. Fakat fiyatların artması ve enflasyon oranları göz önüne alınarak bu sene üretilecek cihaz sayısı 280 milyon olarak kararlaştırıldı.

Telefon fiyatlarında artış

Telefon fiyatları ne zaman düşer?

Uzun süredir yükselişte olan telefon borsası tekrar bir fiyat artışına hazırlanıyor. Apple'nin 240 milyon telefon üretmesi beklenirken yeni kararlar üzerine piyasaya sürülecek telefon sayısı 320 milyon olarak kararlaştırıldı. 75 milyon cihaz satarak zirvede yer alan marka ise Samsung oldu.

Artışların arkasının kesilmemesi üzerine fiyatların stabil tutulması için çalışmalar hız kazandı. Fakat alınacak kararlar üzerine ABD olmasa bile Türkiye'de stok sorunu yaşanacağı aşikar. Bu nedenle gelecek serinin zamlı gelmesi tahminler doğrultusunda. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal