TEKNOFEST'te 3D Yazıcı ile Üretilen İnsansız Araçlar Sergileniyor

İzmir merkezli bir teknoloji firması, TEKNOFEST'te sergilenen insansız araçları 3D yazıcı ile üretti.

04.10.2024-12:34 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-12:34) TEKNOFEST'te 3D Yazıcı ile Üretilen İnsansız Araçlar Sergileniyor

Üç Boyutlu Yazıcı ile Tasarlanan İnsansız Araçlar

İzmir'deki bir teknoloji şirketi, insansız hava, kara ve deniz araçlarını 3 boyutlu yazıcıda tasarlayarak, Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) sergiliyor.

TEKNOFEST'te Gelecek Teknolojik Gelişmeler

Türkiye Teknoloji Takımı (3T) Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Adana Havalimanı'nda devam ediyor. İzmir merkezli Craft Channel firması, bu festivalde tanıttığı insansız araçları ile dikkat çekiyor.

Otonom Araçların Test Süreci

Şirketin 10 kişilik mühendis ekibi, tasarladıkları araçları 3D yazıcılarla üretip, yerli yazılımlar ile entegre ediyor. Üretim tamamlanan uçak, gemi ve araçlar, sahada otonom şekilde test ediliyor.

İnovasyonu Paylaşmak

Araçların tasarım süreci ve test aşamaları, şirketin YouTube kanalı üzerinden izleyicilere aktarılıyor. Naraş Serhan Okan, insansız araçların tamamen bilgisayar ortamında şekillendiğini belirtti. Okan, “Araçlarımız tamamen yapay zekayla hareket ediyor ve bu süreçte birçok firma tarafından destekleniyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgiyi Artıran Projeler

Okan, hedeflerinin gerçek boyutlarda otonom araç üretmek olduğunu belirterek, “Sosyal medyada 10 milyonun üzerinde görüntülenmemiz var. İlgi büyük ve bu etkinlikte harika zaman geçiriyoruz. Selçuk Bayraktar da standımızı ziyaret etti ve ürünlerimizi görünce çok şaşırdı.” dedi.

İzmir merkezli teknoloji şirketi tarafından yazıcıda tasarlanıp ekipman montajı ve yazılım...

İzmir merkezli teknoloji şirketi tarafından yazıcıda tasarlanıp ekipman montajı ve yazılım işleminin ardından üretilen gemi, araba ve uçaklar, Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) sergileniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal