Tekirdağ Haftasonu Gidilecek Yerler

Tekirdağ haftasonu gidilecek yerler anlamında, ilçeleri, plajları, müzeleri, camileri, bedestenleri, antik bölgeleri açısından onlarca rengi bir arada barındırıyor.

08.07.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-14:17) Tekirdağ Haftasonu Gidilecek Yerler

Tekirdağ, Marmara Bölgesi’nde Trakya’da bulunur. Trakya, Trak kavminin yaşadığı bölgeyi temsil etmektedir. Tekirdağ, iki denize kıyısı olan şehirlerden biridir. Türkiye’de bu şekilde toplam altı şehir bulunmaktadır. Kocaeli, İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Muğla da bu şehirlere dahildir. Evliya Çelebi burayı ‘‘süslü cihan bağı, irem cenneti’’ şeklinde tanımlamıştır.

Tekirdağ haftasonu gidilecek yerler anlamında, ilçeleri, plajları, müzeleri, camileri, bedestenleri, antik bölgeleri açısından onlarca rengi bir arada barındırıyor.

Tekirdağ Nerededir?

Tekirdağ, on bir ilçesi bulunan önemli bir sanayi kenti olup; Çanakkale, Kırklareli, Edirne’yle komşudur. Marmara Bölgesi’nde bulunsa da, Karadeniz’e de sınırı bulunmaktadır. En ünlü ilçelerinin başında, Şarköy, Hayrabolu, Çorlu gelmektedir.

Tekirdağ’a Ulaşım Nasıldır?

Tekirdağ haftasonu gidilecek yerler denildiğinde, ulaşım faktörleri de dikkate alınmalıdır. Bu yönde, İstanbul’la arası 2 saat; Bursa’yla arası 4 saat, Ankara’yla arası 6 saattir. Buraya karayolu ulaşımı kolay olduğu gibi, havayolu ulaşımı da kolaydır. Çorlu Havaalanı buradadır. Feribotlar, Marmara Adası’ndan ve Avşa’dan hareket etmektedir. Tren seferleri de mevcuttur.

Şehir içi ulaşımdaysa, Tekulaş ve Tetaş kapsamında, otobüs seferleri bulunduğu gibi; metro da işlek biçimde kullanılmaktadır.

Tekirdağ’da Haftasonu Gidilecek Yerler Nerelerdir?

Tekirdağ haftasonu gidilecek yerler denildiğinde, Şarköy önemli bir merkezi oluşturur. Burada bir halk plajı bulunmaktadır. Eski bir Rum köyü olan Uçmakdere de burada bulunmakta; burada yamaç paraşütü de yapılmaktadır. Burada ‘‘Miras Yolu’’ adıyla bir güzergâh da meydana getirilmiştir. Bu yol üstünde, Uçmakdere’den Tepeköy’e kadar ilerlediğinizde, yolda bütün kültürel alanları da görme imkânı elde ediyorsunuz. Hoşköy de hem deniziyle, hem yeşil ve çiçekli alanlarıyla, hem de tarihi yapılarıyla ayrıca göz dolduruyor.

Tekirdağ haftasonu gidilecek yerler, tarihi anlamda da büyük havzalar barındırıyor. Ünlü düşünür ve şiar Namık Kemal burada ikamet ettiği için, doğduğu ev Namık Kemal Müzesi haline getirilmiş olup, herkese açık şekilde gezilebiliyor. Yine, büyük yazar için, Namık Kemal Anıtı da dikildiği için, müzeyi gezenlerin buraya da gitmesi öneriliyor.

Tarih denilince, daha da gerilere gidiliyor ve Tekirdağ’daki Rakoczi Müzesi de ziyaret edilebiliyor. Bir zamanlar Macar kralı II. Ferenc Rakoczi’nin 18. Yüzyılda kaldığı ev, müze şeklinde korunuyor. Orada krala ait her türlü kişisel eşyayı ve tarihi belgeyi de görme şansı elde ediyorsunuz.

Tekirdağ’da camiler, ibadet yerleri de büyük yer kaplıyor. Şehir bu anlamda da bir tarihsel mevki olarak konumlanıyor. Rüstem Paşa Camisi ve Rüstem Paşa Bedesteni bunların başını çekiyor; ikisi yan yana bulunuyor. 16. yüzyılda Sadrazam Rüstem Paşa tarafından yaptırılan mekânlarda Mimar Sinan izleri de görülüyor. Yine, 19. yüzyılda Zahire Nazırı Ahmet Ağa tarafından yaptırılan Eski Camii de, Tekirdağ’da yer alıyor. Eski Camii ile Rüstem Paşa Camisi arasındaysa, 19. yüzyılda Kürkçü Sinan Bey’in yaptırdığı Orta Camii yer alıyor. 

Vali Konağı Caddesi üstünde bulunan ve her türlü kültürel, etnografik materyali barındıran Tekirdağ Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi, hükümet konağının önündeki Atatürk Heykeli de ilgilisi için görülmeyi bekliyor.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal