Teğmenlerin Dışarıdaki Bağlantısı Araştırılıyor: Erdoğan Talimat Verdi! Araştıracağız...

Hava Harp Okulu'ndaki kılıçlı yemin Ak Parti MYK'da da gündeme geldi. Erdoğan MYK üyelerine, “İçeride, dışarıda bağlantıları var mı üzerine gideceğiz, gereğini yapacağız, takipçisi olacağız” dediği belirtildi.

18.09.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 18.09.2024-10:07) Teğmenlerin Dışarıdaki Bağlantısı Araştırılıyor: Erdoğan Talimat Verdi! Araştıracağız...

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlarını havaya kaldırarak yemin etmesinin ardından soruşturma başlatıldı. Teğmenlerin kılıçlı yemininin bir harbiye geleneği olduğu konuşulurken hükümette, teğmenler yankısı devam ediyor.

''Gerekeni Yapacağız, Takipçisi Olacağız''

AK Parti MYK toplantısında da teğmenlerin kılıçlı yemini tekrar gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerine, “Bu mesele bize bir kere daha AK Parti’nin önemini gösterdi. Süreci sükûnetle, metanetle, kararlılıkla yürütüyoruz. Siz de aynı hassasiyette olun. İçeride, dışarıda bağlantıları var mı üzerine gideceğiz, gereğini yapacağız, takipçisi olacağız” dediği öğrenildi.

Teğmenlerin Dışarıyla Bağlantısı Var Mı?

Mezuniyet töreninde Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu'nun korsan yemini okuyup teğmenlere tekrar ettirmesi dikkat çeken bir detay olarak yer alıyor. Soruşturma kapsamında tabur kıdemlisi olarak görev yapan bir teğmenin, diğer teğmenleri organize ettiği ve 'dışarıyla' bir bağlantısı olduğu iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında teğmenlerin, dışarıdan bir bağlantısı olabileceği üzerinde duruluyor.


Emekli Subaylar

Teğmenler hakkında başlatılan soruşturma kapsamında emekli subayların teğmenlerle olan ilişkisi üzerinde duruluyor. Emekli subaylar üzerinde birtakım provokasyonlar planlandığı üzerinde araştırmalar yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gündemi Gazze

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14'üncü kez Birleşmiş Milletler Genele Kurulu'na hitap edecek. Her yıl düzenlenen BM Genel Kurul görüşmeleri ABD'nin New York kentinde yapılacak. 79'uncusu düzenlenen genel kurul görüşmeleri 22 Eylül'de ''Geleceğin Zirvesi'' ile açılışını yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ana gündemi ise Gazze olacak. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri Filistin'e düzenlediği saldırılar nedeniyle uluslararası toplumu, İsrail'e karşı durmaya davet edecek. 190 ülkeden üst düzey katılım sağlanması beklenen zirvede Erdoğan birçok devlet ve hükümet başkanıyla da görüşme gerçekleştirecek.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal