TDT 4. Sağlık Bakanları Toplantısı'nda Sağlık İşbirliği Vurgusu

Bakan Memişoğlu, TDT toplantısında sağlık alanındaki işbirliklerinin önemine değindi.

08.10.2024-13:13 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-13:13) TDT 4. Sağlık Bakanları Toplantısı'nda Sağlık İşbirliği Vurgusu

TDT 4. Sağlık Bakanları Toplantısı'nda Önemli Mesajlar

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 4. Sağlık Bakanları Toplantısı'nda konuştu. Şuşa'da düzenlenen toplantıda, üye ülkeler arasında sağlık alanında işbirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Potansiyelimizi Artırmalıyız

Toplantıda konuşan Memişoğlu, mevcut potansiyeli ileriye götürmek için bilimsel kapasitenin ve karşılıklı sağlık pazar payının artırılması gerektiğini belirtti.

Bakan, 'ın selamlarını katılımcılara ileterek, TDT üyesi ülkelerin ortak tarihinde sahip oldukları zenginlikleri hatırlattı. "Türkistan coğrafyasında eski medeniyetlerden gelen birikimimizle bugün bir aradayız," dedi.

Azerbaycan ile Dayanışma

Memişoğlu, Azerbaycan'ın İlham Aliyev liderliğinde kazandığı başarıların önemine değinerek, "Azerbaycan'ın haklı mücadelesinde Türk halkı her zaman yanlarındadır," ifadelerini kullandı.

Sağlıkta İşbirliği Fırsatları

Sağlık alanında yapılacak işbirliklerinin öneminin altını çizen Memişoğlu, TDT üyesi ülkelerin vatandaşlarının sağlık hizmetlerinden daha iyi şekilde yararlanabilmesi için sağlık altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. "Bu teşkilat, işbirliği fırsatları sunan güzel bir platformdur," diye ekledi.

Toplantı sonunda Bakan Memişoğlu, mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 4. Sağlık Bakanları Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal