TBMM'de Kadın ve Çocuklar İçin Saygı Duruşu

TBMM Genel Kurulu'nda Gülizar Biçer Karaca, öldürülen kadın ve çocuklar için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

08.10.2024-22:26 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-22:26) TBMM'de Kadın ve Çocuklar İçin Saygı Duruşu

TBMM Genel Kurulu'nda Önemli Anlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca önderliğinde, hayatını kaybeden kadınlar ve çocuklar için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Oturum Öncesi Saygı Duruşu

TBMM Genel Kurulu'ndaki kapalı oturumdan sonra açılış yapan Karaca, gündeme geçmeden önce kadın ve çocukların katledilmesi konusuna dikkat çekmek amacıyla bir dakikalık susma eylemi yaptı. Bu süre boyunca konuşmayan Karaca, duygu yüklü bir ifadeyle, "Sözcükler susar, adalet susar ama hafızalar direnir. Sıla, Narin, Şeyda, Pelin, İkbal, Ayşenur ve katledilerek susturulan tüm kadınlar ve çocuklar için, bir kadın Meclis Başkanvekili olarak tercihimi, bir dakikalık susmaktan yana kullandım, 'kadınlar yaşasın, çocuklar yaşasın' diyerek." dedi.

Destek ve Konuşmalar

Karaca'nın bu anlamlı eylemine, Genel Kurul'daki bazı milletvekilleri alkışlarla destek verdi. Ardından Karaca, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar İzmir’in sorunlarını, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce Niğde’deki çiftçilerin durumunu ve CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ise Meme Kanseri Farkındalık Ayı ile ilgili konuları gündeme getirdi.

Konuşmasının sonunda Yontar, "Yaşamak güzel fakat sağlıklı yaşamak ve yaş almak her şeyden daha güzel." diyerek maskesini taktı ve peruğunu çıkardı. Genel Kurul'daki tüm milletvekilleri, Yontar'ı ayakta alkışladı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. CHP Tekirdağ...

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal