TBMM yeni haftaya başlıyor: Öğretmenlik Kanunu ve başıboş hayvan tasarısı görüşülecek

Yeni haftada kritik konuları görüşecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), Öğretmenlik Kanunu’nun ve başıboş hayvan yasa tasarısının gündeme getirileceği tahmin ediliyor.

14.07.2024-12:15 - (Son Güncelleme: 14.07.2024-12:15) TBMM yeni haftaya başlıyor: Öğretmenlik Kanunu ve başıboş hayvan tasarısı görüşülecek

TBMM Genel Kurulu, önemli gündem maddeleriyle bu hafta toplanmaya hazırlanıyor. Günün ilk işi olarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni düzenlenecek.

Mesai 15 Temmuz töreniyle başlayacak

TRT Haber’de yer alan habere göre; Meclis bahçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na karanfil bırakılmasıyla başlayacak olan tören, gece FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan alandaki acıları bir kez daha hatırlatacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören, milli birlik ve demokrasiye olan bağlılığımızı yeniden vurgulayacak.

TBMM yeni haftaya başlıyor: Öğretmenlik Kanunu ve başıboş hayvan tasarısı görüşülecek

Öğretmenlik Kanunu masada

Genel Kurul'un gündeminde ise Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda önemli değişiklikler öngören teklifin görüşmeleri devam edecek. Teklif, öğretmenlere yönelik şiddet suçlarında cezaların artırılmasını ve tutuklamaların daha sıkı uygulanmasını öngörüyor. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması ve öğretmen adaylarının burada eğitim almaları planlanıyor, bu da eğitim kalitesinin yükseltilmesini hedefliyor.

Yargı paketi ve başıboş hayvan yasası 

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi ve 9. Yargı Paketi de Genel Kurul'un gündeminde yer alacak diğer önemli konular arasında bulunuyor.

Ayrıca, başıboş sokak köpekleri konusunda AK Parti'nin sunduğu kanun teklifi, bu hafta komisyonlarda görüşülmeye başlanacak. Teklif, sokak hayvanlarının bakım ve kontrolü için belediyelerin sorumluluklarını artıracak düzenlemeler içeriyor. Evcil hayvanlarını terk edenlere ve sokaklarda köpek bırakanlara ciddi cezalar öngörülürken, barınakların koşulları da iyileştirilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal