Meclis'te en çok tüketilen tatlıların başında gelen vişneli tayfır tatlısı meclis tatlısı olarak da bilinmektedir. Son dönemlerde oldukça merak uyandıran bu tatlı tarifini sizin için derledik. İşte püf noktalarıyla vişneli tayfır tatlısı…
VİŞNELİ TAYFIR TATLISI NASIL YAPILIR?
Meclis tatlısı vişneli tayfır için gerekli olan malzemeler:
- 1 paket kedi dili bisküvi
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
Jölesi için;
- 1, 5 su bardağı vişne suyu
- 1, 5 su bardağı su
- 5 kaşık şeker
- 2 kaşık mısır nişastası
- 1 paket vanilya
İlk olarak krema için vanilya hariç sayılan malzemeler karıştırılıp pişirilir sonrasında da vanilya eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuyan kremaya toz kremşanti eklenip 5 dakika kadar çırpılır. Borcamın üzerine kedi dili dizilir üzeri şekerli süt ile ıslatılır ve üzerine krema dökülür. Kremadan sonra istenilen meyveler dizilir. Sonrasında da jölesi için gerekli olan malzemeler karıştırılıp pişirilir. Jöle meyvelerin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. 1 gece buzdolabında dinlendirilir ardından da üzeri Hindistan cevizi ile süslenir.